Veste buna in lupta cu coronavirusul! Cand va fi disponibil vaccinul

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 31 ian 2021, 08:05
Pandemia de coronavirus s-ar putea incheia anul viitor

Bill Gates a anuntat cand va fi disponibil vaccinul impotriva Covid-19 si cand vor reusi sa se redreseze economic tarile dupa pandemie.

"În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate. Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în acelaţi timp la același vaccin", a declarat Bill Gates, unul dintre cei mai bogati oameni din lume si unul dintre marii donatori pentru cauze umanitare.

Inclusiv pentru gasirea unui vaccin ieftin Bill Gates a donat 150 de milioane de dolari.

"Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie. Toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi", a sustinut Bill Gates, care atragea atentia, in urma cu mai multi ani, ca omenirea nu este pregatita pentru o pandemie.

Bill Gates a cerut ca si tarile sarace sa aiba acces la vaccin si la tratamente pentru Covid-19.

"Emmanuel Macron a spus că Franţa va da dovadă de generozitate în faţa crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru să se întâmple la scara planetei", a subliniat Bill Gates.

Bill Gates, in centrul conspiratiilor legate de Covid-19

Numele lui Bill Gates este unul dintre cele mai pronuntate atunci cand oamenii vehiculeaza teorii conspirationiste legate de Covid-19.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cel mai probabil cauzele sunt reprezentate de faptul ca Bill Gates este unul dintre cei mai bogati oameni din lume si o declaratie facuta de acesta cu mai multi ani in urma legat de o posibila pandemie, pentru care omenirea nu este pregatita.

"Când eram copil, dezastrul de care ne temeam cel mai mult era războiul nuclear. De asta țineam un butoi ca acesta în beci, plin cu conserve și apă.

În caz de atac nuclear urma să coborâm în beci, să ne adăpostim și să mâncăm din butoi. 

Astăzi pericolul cel mai mare pentru o catastrofă globală nu arată așa, în schimb arată așa. Dacă ceva va omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil va fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachetele, ci microbii. 

În parte, motivul este că am investit enorm în arme nucleare pentru descurajarea atacurilor, dar am investit foarte puțin într-un sistem de prevenire a epidemiilor.

Nu suntem pregătiți pentru următoarea epidemie. 

Să luăm ca exemplu Ebola. Sunt convins că ați citit toți în ziare. Sunt multe probleme grele. Am urmărit atent situația cu metodele de analiză pe care le folosim pentru a urmări eradicarea poliomielitei. Privind ce s-a întâmplat, problema n-a fost că am avut un sistem care n-a mers destul de bine. Problema a fost că n-am avut deloc un sistem", declara Bill Gates in 2015.