Coniacul este o băutură alcoolica produsă numai în regiunea Cognac din Franța, pe baza unor procese perfecționate timp de sute de ani. Rafinamentul și aromele acestei băuturi au făcut din această preferata multor oameni, astfel a ajuns să fie integrată și în bucătărie.
Astăzi îți vom prezența 3 rețete culinare în care aromă coniacului îmbogățește gustul final, făcând din niște rețete simple adevărate opere culinare.
Pulpe de curcan cu ierburi aromate în vas roman
Această este o rețetă care se prepară în maxim 60 de minute și este potrivită atât pentru prânz cât și pentru cină.
Ingredientele necesare sunt:
- 1 pulpă de curcan
- rozmarin
- salvie
- pătrunjel
- unt cât o nuca
- ulei de măsline
- 15-20 ml coniac
- sare, piper
Mod de preparare:
Spală pulpă de curcan și las-o să se scurgă. Deprinde puțin pielea și introdu pe dedesubt rozmarin, salvie și pătrunjel, toate uscate, apoi acoperă tot cu piele. Condimentează cu sare și piper, apoi unge pulpa cu unt. Așează carnea într-un vas roman în care trebuie să pui puțină apă în prealabil. Pune vasul la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, după care scoate vasul și unge carnea cu un sos făcut din ulei și coniac. Adaugă carnea din nou la cuptor până când acesta este bine pătrunsă și rumenă.
După ce este gata, las-o să se răcească și taie felii. Friptura de curcan cu ierburi aromatice se servește alături de o garnitură formată fie din cartofi la cuptor sau din dovlecei cu pătrunjel.
Poftă bună!
Cocktail de creveți
Cocktailul de creveți este o rețetă simplă ce poate însoți orice fel de mâncare ca și salată. Timpul de gătire este de aproximativ 20 de minute, așa că să trecem la treaba.
Ingrediente:
- 450 g de creveți roz mărunți
- 1 lingură de muștar
- 4 linguri de maioneză
- linguriță de paprika dulce
- 2 linguri de ketchup
- 1-2 lingurițe de coniac
- sare
- Opțional putem adaugă bucățele de avocado, albuș sau ou fiert, grapefruit tăiat în bucățele, salată verde.
Mod de preparare:
Baza acestei salate o reprezintă un sos Worcestershire, care dacă lipsește poate fi înlocuit cu un amestec format din ketchup, muștar și paprika. Creveții se fierb 3 minute în apă cu sare și se lasă la scurs. Între timp amestecă maioneză, mustarul, ketchup-ul și încorporează ușor coniacul, astfel încât sosul să nu devină foarte lung. Adaugă sare și paprika. Pune sosul peste creveți, acoperă cu folie și pune conținutul la frigider. După ce se răcește, se poate servi.
Poftă bună!
Minnie Noire
Minnie Noire este rețata unui desert sofisticat și simplu cu care îți poți impresiona invitații la masă. Din această rețetă ies 5 porți pe care le pregătești în maxim 60 de minute.
Ingredientele de care ai nevoie sunt:
Pentru bază:
- 100 de biscuiți de cacao cu ciocolată
- 30-40 gr unt
Pentru cremă:
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 1 lingură cognac
- 25 gr unt
- 2 foi de gelatină
Pentru glazură:
- 50 gr ciocolată cu lapte
- 50 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare:
Prima dată se pregătește baza pentru biscuiți. Macină biscuiții și amestecă cu untul topit. Adaugă în folile de aluminiu conținutul și lasă-l la frigider până se întărește.
Între timp pregătește crema. Pune gelatina la înmuiat pentru 5 minute, timp în care topește ciocolată cu 50 ml de smântână la foc mic. Lasă amestecul câteva minute deoparte după care adaugă gelatină și amestecă până se topește. La final adaugă coniacul, untul moale și restul de smântână. Amestecă bine, împarte compoziția și adaug-o peste baza de biscuiți. Pune totul la frigider pentru câteva ore.
Glazură se pregătește după ce trec orele în care părțile preliminare au stat la frigider. Pentru aceasta pune pe baie de aburi ciocolata și smântâna, până se topește și obții o compoziție omogenă, apoi pune deoparte și lasă să se răcească.
Se adaugă 2 linguri de glazură peste prăjitură și lasă la frigider până se întărește.
Poftă bună!