Printre retetele de aperitive si gustari internationale, recent a intrat in bucataria romaneasca si reteta de masline pane.
Reteta de masline pane este una pe care oricine o poate urma ca sa faca o portie zdravana de gustari pentru o bere cu prietenii sau pentru un moment in care vizionati un film.
Iata cum se fac maslinele pane si ce tip de masline se folosesc:
Ingrediente:
1 kilogram de masline verzi, fara samburi. Maslinele verzi sunt mai tari si acrisoare. Cele negre nu au acea aroma, iar rezultatul nu se va putea compara.
3 oua
1 cana de faina
1 cana de pesmet fin
1 lingurita de boia, dulce sau iute, dupa gust
Citeste si: Masline toxice: cum iti dai seama daca maslinele sunt toxice
Citeste si: Sa mancam sanatos: uleiul de masline vs uleiul de floarea soarelui
Cum se prepara:
Ca orice preparat pane, si maslinele se dau prin faina, prin ou si prin pesmetul amestecat cu boia. Nu uitati sa scurgeti bine maslinele, inainte sa le "imbracati", iar uleiul in care le veti praji trebuie sa fie foarte bine incins.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Nu este necesar sa luati fiecare maslina in parte ca sa o treceti prin faina, ou si pesmet.
Le puteti pune pe toate, in acelasi timp sau cate se poate ca sa fie un singur strat, nu suprapuse. Asa veti putea sa acoperiti bine toate maslinele si sa le pregatiti pentru prajit.Maslinele pane se lasa in uleiul incins doar cat sa prinda o crusta rumena, apoi se scot pe un servet absorbant, ca sa indepartati excesul de grasime.
Citeste si: Rulouri cu crema sarata- cel mai gustos aperitiv!
Citeste si: Ciuperci sote. Reteta unui aperitiv iubit in toata lumea
Citeste si: Paine fara framantare: cum faci rapid paine in casa
Citeste si: Salata orientala. Reteta secreta de post si de dulce