Ludovic Orban a facut anuntul important pentru toti romanii: ''Carantinare de 14 zile''

Autor: Oana Iosif
Actualizat: 21 sep 2020, 12:19

Premierul Ludovic Orban a facut un anunt improtant pentru toti romanii care se intorc in tara, din strainatate.

Toti cetatenii care se intorc in Romania in plina pandemie de Covid-19 trebuie sa stie ca s-ar puteea modifica conditiile de intrare in tara. Premierul Ludovic Orban a facut anuntul chiar astazi, luni, 21 septembrie. 

Anunt de la Ludovic Orban pentru toti romanii

Seful Guvernului a analizat posibilitatea ca cetatenii sa nu mai stea in cele 14 zile de carantina in momentul in care intorc din strainatate, ci doar sa prezinte un test negativ de coronavirus pentru cetatenii care vin din zone afectate.

Citeste si: Scoli INCHISE in ultima clipa! Coronavirusul face ravagii in scolile din Romania!

”Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile, în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie.”-  a spus Ludovic Orban.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tot mai multe tari europene au inregistrat un numar mare de infectari cu coronavirus. Peste jumatate dintre ele au inregistrat o crestere cu cel putin 10% in ultimele doua saptamani. 

Citeste si: Toti pensionarii cu pensia mai mica de 2000 de lei trebuie sa afle asta! Mii de pensionari sunt vizati!

PSD, despre legea carantinarii

“Foarte importantă este şi discuţia privind adoptarea Legii carantinării şi izolării. După cum am văzut, proiectul primit de la Guvern, care nu a stat absolut deloc în dezbatere publică, acesta protejează abuzurile şi nu protejează cetăţenii.

Această propunere legislativă este în acest moment în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cel mai târziu mâine dimineaţă va intra în plen, dar va intra cu modificări majore, operate în comisie, pentru că la aceste discuţii participă şi invitaţi din partea ONG-urilor, specialişti, iar această lege, ţinând cont şi de ceea ce spune societatea civilă, trebuie să fie o lege care protejează populaţia şi nu protejează abuzurile ”, a afirmat Romaşcanu, la finalul şedinţei conducerii colective interimare a PSD.

Citeste si: Toti pensionarii cu pensia mai mica de 2000 de lei trebuie sa afle asta! Mii de pensionari sunt vizati!