Veste mare pentru PARINTI! Alocatiile se DUBLEAZA! De cand intra noua masura in vigoare!

Autor: Oana Iosif
Se dubleaza alocatiile

Potrivit unor surse din interiorul Curtii, se pare ca ar fi fost respinsa contestatia Guvernului impotriva dublarii alocatiilor.

Curtea Constitutionala ar fi decis faptul ca sesizarea Guvernului este neintemeiata. Daca presedintel Romaniei promulga legea, alocatiile ar fi dublate in acest an. 

Ce spune Guvernul despre dublarea alocatiilor

„Am luat decizia de a crește etapizat alocațiile, de a dubla, dar etapizat, în funcție de capacitatea bugetului de a face față acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a respins aceasta soluție rațională. Ne

vom apăra punctul de vedere”, spunea premierul in urma cu ceva timp. 

Guvernul a luat decizia de a mari alocatiile etapizat, pana in 2022, dar daca proiectul votat de Parlament va fi semnat de Klaus Iohannis, atunci alocatiile se vor dubla chiar in acest an. 

Klaus Iohannis poate retrimite proiectul inapoi in Parlament pentru reexaminare. 

Calin Popescu Tariceanu, despre dublarea alocatiilor

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, considera ca Guvernul este obligat sa dubleze alocatiile si sa majoreze pensiile cu 40%.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

“Atunci când dezbaterea politică trebuie tranşată prin votul majorităţii şi nu convine minorităţii, minoritatea se duce şi reclamă la CCR, Curte pe care vrea să o transforme într-un arbitru politic. CCR nu e arbitru politic, ea judecă după Constituţie.

Majorarea alocaţiilor nu este o decizie care să fie decisă de CCR. Majorarea poate să fie decisă de Parlament, în calitate de for legiuitor, sau de Guvern, ca legiuitor delegat”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, joi, într-o conferinţă de presă.


Citeste si: O nouă stare de urgență, după alegeri? Iohannis a făcut anunțul acum: "Este ultima soluție"

Citeste si: Alegeri Locale 2020. Cum arată harta completă a secțiilor de votare din București?

Citeste si: Alegeri Locale 2020. Cum arată harta completă a secțiilor de votare din București?