Exit Poll ora 14:00 Alegeri Locale Primăria Capitalei. Gabriela Firea, în față în lupta cu Nicușor Dan! Cum arată procentele

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 18 iul 2022, 14:40
Nicusor Dan si Gabriela Firea se luptă pentru Primăria Capitalei

Iată primele rezultate Exit Poll de la ora 14:00 pentru Alegeri Locale Primăria Capitalei. Bătălia pentru București se dă între Nicușor Dan și Gabriela Firea.

UPDATE 15:00 Analistul politic Cozmin Gușă susține că Gabriela Firea s-ar afla în fața lui Nicușor Dan în bătălia pentru Primăria Capitalei

"BREAKING NEWS BUCUREȘTI!

Media scorurilor Exit Pollurilor pe București la orele 14.00, așa cum le-am aflat “pe surse”:

Gabi Firea 45%

Nicușor Dan 40%

Traian Băsescu 11%

Restul mult sub 5%, unii chiar cu 0%!

USR-PLUS 36%

PSD 32%

PNL 19%

PMP 5%

Restul sub 5%.

KEEP IN TOUCH!", a fost mesajul postat pe Facebook de Cozmin Gușă

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prezența la vot până la ora 12:00

În București, prezența la vot a fost până la ora 12:00 de 12,14%. Capitala este pe penultimul loc în topul prezenței la alegerile locale 2020. Cel mai slab județ în privința prezenței la alegeri este Covasna, 11,69%.

În țară au votat până acum la alegerile locale 2020 2.870.898

de români, ceea ce reprezintă 15,69% din numărul total de alegători.

Bucureștenii își aleg astăzi primarul general pentru următorii 4 ani. Lupta se dă între primarul în exercițiu, Gabriela Firea, care este candidatul PSD și candidatul susținut de către Alianța PNL-USR-Plus, Nicușor Dan.

Alegerile locale în București se desfășoară în condiții bune pentru pandemia de Covid-19 cu care ne confruntăm.

Premierul Ludovic Orban, care a votat duminică dimineața, a declarat că membrii secției de votare "au fost mai catolici decât Papa".

"De votul fiecăruia depinde cât de bine va fi administrată comunitatea locală.

El a spus că a stat 30 de minute și asta se întâmplă pentru că sunt niște reguli de protecție a sănătății care sunt necesare pentru a diminua riscurile. 

Am fost pregătit să stau și mai mult. 

Dezinfecția la mâini s-a făcut de două ori, au fost mai catolici decât Papa, puteau lăsa mai mulți să voteze când am votat eu.

Oamenii ar trebui să urmărească cum e procesul, se poate vota pe parcursul întregii zilei. Am luat legătura cu președintele AEP să aibă grijă să fluidizeze votul. Durata de așteptare să fie cât mai mică.

De votul fiecăruia depinde cât de bine va fi administrată comunitatea locală",  a declarat Ludovic Orban  la ieșirea de la urne.

Președintele Iohannis a făcut apel pentru prezența la urne!

Președintele Klaus Iohannis a votat și el duminică dimineață, șeful statului făcând apel pentru prezența la urne, în ciuda pandemiei de Covid-19 cu care ne confruntăm.

„Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru, iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim e foarte important să ne uităm bine la candidați și să îi alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim fiindcă, până la urmă, de ei depinde felul în care arată spitalul, cum arată și cum funcționează școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt bine întreținute, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie, deci vă invit pe toți: mergeți la vot!”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, la ieșirea de la urne.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.