Cum sa te imbraci ieftin si bine?

Author: Oana Picerea

Una dintre intrebarile cele mai frecvente ale unei femei este cum sa se imbrace bine si ieftin. Indiferent de varsta, stil sau buget, toate ne bucuram cand reusim sa aratam bine fara sa fi cheltuit milioane pe haine si accesorii. O cumparatoare smart stie cum sa-si realizeze o garderoba remarcabila si pe gustul ei, dar in care sa investeasca doar cat si-a propus.

Toate avem branduri preferate si magazine fast fashion unde ajungem pentru unele achizitii de haine. Pe langa acestea va mai recomand sa luati in considerare si alte cateva surse de articole vestimentare care ne pot face garderoba unica.

Cum sa te imbraci ieftin si bine?

Mai intai de toate trebuie sa te cunosti foarte bine, sa stii ce culori si ce croieli te avantajeaza. Si in plus este important ca orice imbraci sa porti cu placere si multa incredere in tine. Cumpara-ti haine care sa ti se potriveasca perfect pe silueta, adica sa fie exact marimea ta. Acest lucru se simte in aspectul general si se reflecta asupra felului in care te simti. Observa ce tesaturi si ce volume sunt adecvate pentru corpul tau. Este important ca garderobasa fie asortata cu stilul tau de viata, astfel incat sa fii bine imbracata pentru orice ocazie.

Odata cu schimbarile de sezon, fa curat in sifonier si alege ce haine mai porti si pe care nu le mai doresti. Realizeaza o lista cu ce mai ai nevoie. Triaza hainele in lucruri de aruncat, lucruri de pastrat si lucruri de dat. Sfatuieste-ti prietenele sa faca acelasi lucru. Apoi adunati toate lucrurile de dat si impreuna, intr-o seara, la un pahar cu vin, rascoliti prin ele. Pe langa o intalnire reusita cu prietenele, s-ar putea sa aveti surpriza sa descoperiti combinatii vestimentare noi.

 

De unde ne luam hainele?

O sursa de articole vestimentare interesante, de la accesorii pana la haine sunt magazine etno, outleturile si magazinele second hand. Cu putina rabdare si un pic de atenție, aici putem gasi genti, incaltaminte ieftina de dama, dar si articole din denim, camasi, haine de piele sau blana si multe altele care pot capata o noua viata. Totul tine de imaginatia noastra.

O alta sursa sunt dulapurile bunicilor si ale mamelor. Unele dintre cele mai pretioase piese vestimentare sunt mostenite de la ele. Se stie deja ca moda revine frecvent la anumite tipare, de aceea putem recicla unele rochii, paltoane etc. Iar unele piese vintage sau accesorii traditionale, precum marame, ii, camasi, cercei, salbe sau braie, pot deveni piese de rezistenta in diverse tinute. Ca sa nu mai zic ca s-ar putea sa aiba si povesti interesante de spus.

Unele lucruri nu se demodeaza

Si stim cu toate ca exista si un motiv bun pentru care nu se demodeaza. Sunt unele lucruri de care privirea nu se satura, care sunt frumoase, elegante si sexy indiferent de tendinte, sezon sau varsta. Croielile clasice, pantofii stiletto, pantofii cu taietura masculina, hainele scurte de piele in diferite croieli, denimul, camasile albe, rochiile negre, cardiganurile, pantalonii de piele sau imitatie de piele si mai sunt exemple.

Acestea sunt articole evergreen sau basic care trebuie sa existe in garderoba oricarei femei si care merita sa fie de firma. Rasfata-te cu ele, pentru ca fiind mereu la moda, pretul pentru achizitionarea lor se justifica.

Unele lucruri arata scump dar nu sunt

Unele culori sau texturi sunt pur si simplu asociate cu luxul si eleganta. De aceea, atunci cand vedem combinatii vestimentare care cuprind animal print, alb perla, negru, auriul, albastru navy, pielea intoarsa, tweed, stilul yacht club, ecosez, culoarea cognac, etc. consideram ca tinuta respectiva este de calitate.

Acelasi lucru se poate spune si despre accesorii. Vorbim despre bijuterii oversize, esarfe, ochelari de soare, curele si posete care, daca sunt purtate si asortate adecvat, devin accente care pot finisa elegant stilul unei tinute. Tot ce-ti trebuie cand alegi accesoriile este sa fii atenta, sa-ti cunosti bine garderoba si sa asociezi in mod echilibrat piesele din outfitul pe care il alegi. Pentru ca, asa cum accesoriile rafineaza o tinuta, la fel de bine o pot si distruge daca le alegi gresit sau le porti in exces.

Ti-am enumerat doar cateva dintre regulile de baza pentru a fi mereu bine imbracata, fara sa investesti sume mari in garderoba. Indrazneste sa combini texturi, mai degraba decat culori. Cand ai dubii, culorile neutre sunt mereu o optiune buna. Si nu uita ca less is more. Si daca, la final, ti se pare ca o tinuta este prea simpla sau ca nu este destul de indrazneata, poti adauga mereu ceva spectaculos.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.