România, în valul 2 al pandemiei de coronavirus? Anunțul făcut de Alexandru Rafila: "Nu este exclus ca în această săptămână să..."

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 01 feb 2021, 00:45
Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății
Sursa: Captură KANAL D

Numărul persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus este în creștere în România, iar această situație a stârnit îngrijorarea autorităților. Ce anunț a făcut Alexandru Rafila?

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat, iar datele oficiale arată că numărul cazurilor noi este în creștere în aproape toate țările Uniunii Europene, în anumite state fiind luate deja măsuri pentru a limita răspândirea comunitară a virusului.

Alexandru Rafila a explicat ce s-ar putea întâmpla până la finalul acestei săptămâni

Datele oficiale comunicate de Grupul de Comunicare Strategică arată că, în România, pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat.

Mai mult decât atât, Alexandru Rafila a precizat că se poate vorbi deja despre un al doilea val, având în vedere numărul mare de infectări.

Citeste si: Decizie de ultimă oră într-un județ din țară! Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea mai multor școli

Specialistul a anunțat că există posibilitatea ca până la finalul acestei săptămâni, numărul cazurilor noi raportate în 24 de ore să depășească 2000, situație care stârnește îngrijorarea autorităților.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Unde se inchid din nou barurile si restaurantele? Numarul de imbolnaviri cu coronavirus a explodat

"Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe dintre statele membre, în perioada verii, au înregistrat puține îmbolnăviri și, practic, acolo discutăm foarte clar de un al doilea val. Noi suntem, practic, în aceeași situație, cu diferența că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în multe țări din UE, noi am avut un număr destul de mare de cazuri permanent și atunci am avut o creștere liniară, începând cu data de 1 iunie și cu momente de stabilizare, de o săptămâna două, după care numărul de cazuri creștea în continuare.

Sunt preocupat de cifrele pe care le-am văzut la raportarea testelor efectuate duminică, când pe de-o parte am avut un record pentru o zi de duminică și am avut 20% dintre probele testate pozitive, ceea ce mă face să cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă și nu este exclus ca, în această săptămână, să înregistrăm acea cifră la care toată lumea face referire: 2000 de cazuri."

, a spus Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Alte patru țări din Europa, puse pe lista roșie din cauza coronavirusului

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.