Raed Arafat, anunț despre pelerinajul de Sfânta Parascheva. Cine poate participa la eveniment?

Autor: Bianca Hriscu
Raed Arafat a anunțat cine poate participa la pelerinajul de Sfânta Parascheva
Sursa: Captură KANAL D

Pelerinajul de Sfânta Parascheva este unul dintre cele mai așteptate evenimente religioase din luna octombrie, însă în acest an se va desfășura complet diferit, după cum a anunțat Raed Arafat.

Având în vedere că, în fiecare an, la pelerinajul de Sfânta Parascheva participă foarte multe persoane, majoritatea venite din toate colțurile țării, autoritățile au luat o decizie importantă cu privire la desfășurarea acestui eveniment.

Raed Arafat a anunțat în ce condiții se va desfășura pelerinajul de Sfânta Parascheva 

Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită în fiecare an pe data de 14 octombrie.

Astfel, în jurul acestei date, credincioșii merg la Iași pentru a se ruga la moaștele acesteia. Anul trecut, autoritățile anunțau că la pelerinaj au fost prezenți aproximativ 200.000 de credincioși veniți atât din țară, cât și din străinătate.

Dacă până acum pelerinajul Sfintei Parascheva reunea un număr impresionant de persoane, în acest an, regulile s-au schimbat. După ce Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, anunța în urmă cu mai multe zile că va fi nevoie ca toți credincioșii care ajung la pelerinajul de Sfânta Parascheva să respecte regulile de igienă și distanțarea fizică, acum, Raed Arafat a

anunțat noi măsuri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai exact, pentru a evita răspândirea noului coronavirus în comunitate, Raed Arafat a precizat că s-a luat decizia ca la eveniment să participe doar persoanele care locuiesc în Iași.

Este pentru prima oară când credincioșii din țară sau din străinătate nu vor mai putea ajunge la pelerinajul Sfintei Parascheva, pe 14 octombrie.

"Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toți.

Sărbătorile religioase se fac, dar participanți sunt doar cei care au reședința sau domiciliului în localitatea respectivă.", a anunțat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Deși pelerinajul Sfintei Parascheva nu a fost anulat, autoritățile au impus noi restricții, astfel încât sănătatea credincioșilor să nu fie pusă în pericol.