Pelerinajul de Sfânta Parascheva a fost anulat! Mitropolia Moldovei și Bucovinei a făcut anunțul. Ce trebuie să știe credincioșii?

Autor: Bianca Hriscu
Anunțul făcut de Mitropolia Moldovei și Bucovinei
Sursa: PixaBay

Deși pelerinajul de Sfânta Parascheva trebuia să aibă loc în perioada 8-15 octombrie, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat că evenimentul a fost anulat.

Din cauza situației delicate provocate de înmulțirea cazurilor noi de coronavirus, autoritățile au luat inițial decizia ca la pelerinajul de Sfânta Parascheva să poată participa doar credincioșii din Iași. Acum, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a făcut un nou anunț în legătură cu desfășurarea acestui eveniment religios.

Când va avea loc pelerinajul de Sfânta Parascheva?

Dacă în alți ani credincioșii din toată țara se îndreptau în această perioadă către Iași, acolo unde era organizat pelerinajul de Sfânta Parascheva, acum, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a informat Prefectura Iași că pelerinajul nu

se va mai întinde pe mai multe zile, având în vedere că nu va mai fi permis accesul credincioșilor din alte județe. Încă de la începutul acestei săptămâni, în județ au fost organizate mai multe filtre, credincioșii fiind legitimați de către jandarmi și polițiști.

Astfel, este pentru prima oară când pelerinajul de Sfânta Parascheva este anulat, urmând ca doar în data de 14 octombrie, atunci când este hramul Sfintei Parascheva, la Iași să fie organizată Sfânta Liturghie. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva", a spus Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit mediafax.ro.

Decizia luată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei vine la scurt timp după ce, în România, numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut semnificativ.

Anterior, Raed Arafat anunța că este permisă în continuare organizarea evenimentelor religioase, cu mențiunea că la acestea pot participa doar credincioșii care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea în care are loc evenimentul.

Pe lângă decizia de a anula pelerinajul de la Sfânta Parascheva, la Iași au fost impuse o serie de alte restricții, printre care și închiderea restaurantelor și cafenelelor.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.