Prognoza meteo ANM pentru vineri, 9 octombrie 2020. Se schimba vremea: cod portocaliu de ploi abundente. Care sunt zonele vizate

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 08 oct 2020, 14:00
Vremea se strica

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca vremea se schimba drastic. S-a emis cod galben si cod portocaliu de ploi abundente. Iata cum va fi vremea vineri:

ANM a emis doua avertizari, cod galben si cod portocaliu, valabile maine, 9 octombrie.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 09 octombrie, ora 03:00- 10 octombrie, ora 03:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ
Zone afectate: Tulcea, Braila, Buzau, Covasna, Bacau, Brasov, Prahova, Bucuresti, Ilfov si Giurgiu.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin

acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 09 octombrie, ora 03:00- 09 octombrie, ora 21:00
Fenomene vizate: ploi abundente
Zone afectate: județele Ialomița, Călărași, Constanța

În județele Ialomița, Călărași, Constanța va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp.

Vremea in celelalte regiuni

In Moldova ploile vor domina ziua, iar temperatura maxima nu va depasi 20 de grade Celsius. Minima zilei va fi de 8 grade, iar ploile vor fi insotite de descarcari electrice.

Transilvania este si ea cuprinsa de ploi, insa mai putin abundente, iar soarele se va putea vedea pentru intervale scurte de timp in ziua de vieri.

Temperatura minima nu va cobora sub 6 grade, iar maxima zilei se va situa in jurul valorii de 21 de grade Celsius.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In Banat cerul va fi acoperit, insa nu vor fi conditii de ploaie. Temperatura maxima a zilei nu va depasi 19 grade Celsius, Iar minima se va situa intre 6 si 10 grade.

Nici In Crisana nu ploua vineri, insa cerul va fi acoperit, iar temperaturile destul de scazute. Minima zilei se va situa intre 6 si 9 grade, iar maxima nu va depasi 20 de grade Celsius.

In Oltenia va ploua vineri, iar cerul va fi predominant noros pe tot parcursul zilei. Temperaturile vor fi mai ridicate in aceasta regiune, iar maxima zilei va urca pana la 23 de grade Celsius.

Prognoza speciala pentru Bucuresti

In intervalul 9.10.2020 ORA 11:00- 10.10.2020 ORA 03:00

Vremea se va menține închisă, temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice.

Vântul va avea intensificări peparcursul zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45...50 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi 21...22 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Citeste si: Un val de frig lovește România! Încep ninsorile și temperaturile scad dramatic!

Citeste si: Cod galben de ploi torențiale! Care sunt zonele vizate