Când are loc Black Friday în 2020? Data exactă a zilei cu cele mai mari promoții

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 iul 2022, 16:40
Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an
Sursa: PixaBay

Până acum ceva timp, Black Friday era un eveniment organizat doar în Statele Unite, însă ulterior, acesta a ajuns și în România. Când va avea loc în 2020?

Black Friday este evenimentul pe care iubitorii de shopping îl așteaptă cu nerăbdare întregul an. Este momentul în care marile magazine au reduceri substanțiale, la majoritatea produselor, motiv pentru care cumpărătorii sunt tentați să își achziționeze, la un preț mult mai mic, acele obiecte la care au visat un an întreg.

Când va fi organizat Black Friday în 2020?

Black Friday își are originile în Statele Unite, iar denumirea acestui eveniment nu a fost aleasă deloc întâmplător. Aceasta amintește de agitația anilor '60, atunci când în Philadelphia, după Ziua Recunoștinței, magazinele erau luate cu asalt de cumpărători, fiind momentul în care se deschiderea oficial sezonul de cumpărături pentru Crăciun. 

Dacă în trecut Black Friday înseamna aglomerație în trafic, în magazine și scene de violență, acum, acest eveniment are o semnificație complet diferită.

Este ziua din an în care comercianții reduc prețurile produselor, încercând să atragă cât mai mulți cumpărători.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ultimii ani, conceptul de Black Friday a ajuns și în România, devenind un simbol al reducerilor. Astfel, dacă în Statele Unitele Black Friday este organizat în fiecare an, în ziua de vineri de după Ziua Recunoștinței, mai exact între 23 și 29 noiembrie, în România au fost organizate mai multe perioade de reduceri.

În anul 2020, Black Friday se organizează pe 27 noiembrie în Statele Unite, însă în România, evenimentul va avea loc mai devreme, mai exact pe data de 13 noiembrie, potrivit informațiilor publicate pe blackfriday.ro. 

Din experiența anilor trecuți, există șanse mari ca Black Friday să fie organizat și după data de 13 noiembrie, în următoarele weekenduri.

Cei care așteaptă cu nerăbdare Black Friday 2020 trebuie să știe că majoritatea magazinelor mari și-au anunțat participarea la eveniment, astfel că pot fi achiziționate la prețuri reduse electronice și electrocasnice, produse cosmetice, haine, parfumuri, dar și vacanțe sau bilete la diferite evenimente.