Reteta perfecta de broccoli la cuptor. O sa-i placa si copilului tau!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 01 feb 2021, 12:40
Broccoli la cuptor - un preparat simplu, delicios si rapid!

Vrei sa prepari ceva simplu, rapid si foarte sanatos? Iti propunem o reteta delicioasa de broccoli la cuptor! Cu siguranta si copiii vor fi tentati sa deguste o portie!

Specialistii in nutritie recomanda mancarurile cu broccoli, deoarece este un aliment extrem de sanatos si de gustos, ce contine fibre solubile si insolubile in cantitati mari, vitamina C in cantitati uriase si chiar vitamina K, extrem de benefica pentru o buna circulatie sanguina.

Broccoli cu smantana si cascaval la cuptor este o reteta delicioasa, ce se prepara usor si rapid, chiar si pentru cei mai neindemanatici pofticiosi.

Broccoli la cuptor se serveseste ca atare sau in combinatie cu preparate din carne, in functie de preferintele fiecaruia.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati cel mai bun broccoli la cuptor?

Daca te-ai gandit sa le gatesti celor dragi ceva gustos pentru un pranz reusit, care sa ii atraga chiar si pe cei mici, dar nu ai nicio idee, noi venim cu o propunere delicioasa.

Poti prepara broccoli cu smantana si cascaval la cuptor, care cu siguranta va iesi delicios si va fi destul de atractiv si pentru copii, care in general nu agreeaza legumele. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara broccoli la cuptor:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

INGREDIENTE:

500 g broccoli congelat

25 g unt
200 ml smantana
50 g cascaval sau 100g mozzarella
un praf nucsoara
sare
piper


Mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie sa il urmezi pentru a pregăti aceasta reteta este ca intr-o oala sa se puna apa la fiert, iar cand a dat in clocot, se pune sare si se adauga buchetelele de broccoli.


Se lasa, broccoli pe foc, pentru 10 minute, dupa care se scurg de apa si se aseaza in tava, in care le veti da la cuptor.
Cascavalul sau Mozzarella se taie felii mai groase (sau se dau pe razatoare) si se aseaza peste broccoli. Untul se pune intre broccoli si mozzarella sau la baza buchetelor de broccoli.
Tava se da la cutor pentru 15 minute, pana se topeste cascavalul sau mozzarella.

Dupa ce l-ai scos din cuptor se lasa doar putin la racit si apoi se poate servi! Pofta buna!

Sfaturi utile:
In loc de cascaval, poti folosi o telemea sarata sau o branza tare, care poate fi data pe razatoare.
Se poate adauga si un ou batut impreuna cu branza sau cascavalul, sa obtii un preparat mai cremos si mai gustos.