Cafeaua este băutura cu care majoritatea persoanelor își încep fiecare dimineață. Dacă unii o preferă simplă, neagră, alții vor să îi îmbunătățească gustul adăugând în ea diferite arome, cafeaua cu zahăr și lapte fiind în topul preferințelor românilor.
Cu ce îți poți îndulci cafeaua?
Pentru a simți adevărata aromă a cafelei, specialiștii sunt de părere că această băutură ar trebui consumată exact așa cum este, fără să fie îndulcită.
Ei bine, dacă te-ai hotărât să renunți definitiv la zahăr, dar ideea de a-ți bea cafeaua neîndulcită nu este pe placul tău, atunci trebuie să știi că există câteva soluții.
1. Sirop de arțar
Dacă în trecut era folosit mai mult în străinătate, acum, siropul de arțar a devenit popular și în România. Este un îndulcitor natural, sănătos și bogat în minerale și antioxidanți. Acest sirop are capacitatea de a întări sistemul imunitar, iar anumiți specialiști sunt de părere că ar avea inclusiv proprietăţi anticancerigene.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
2. Miere
Tot mai multe persoane aleg să folosească mierea în locul zahărului.
Mierea conține o cantitate însemnată de vitamine și minerale, este considerată un antibiotic natural, are proprietăți antibacteriene, ajută la o mai bună funcționare a sistemului digestiv și are și efect antiinflamator. Cu toate acestea, mierea are o aromă puternică, lucru care poate modifica gustul cafelei, astfel că cei care aleg să o folosească trebuie să aibă în vedere acest aspect.3. Stevia
Stevia nu doar că este un îndulcitor natural mult mai sănătos decât zahărul, ci este și unul dintre cei mai buni prieteni ai siluetei.