Inca un judet trece pragul de 3 la mie, iar doua localitati vor intra in carantina

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 01 feb 2021, 20:30
Inca un judet intra in scenariul rosu

Judetul Cluj intra in scenariul rosu, dupa ce rata de infectare a crescut la 3,05 la mia de locuitori. Dupa Bucuresti si Alba, judetul Cluj are multe cazuri noi de imbolnavire cu coronavirus.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudan a spus care sunt masurile ce vor fi luate in judet, iar printre acestea este vorba si despre carantinare. In conditiile in care numarul de noi imbolnaviri este in crestere,  probabil ca si alte judete vor intra in curand in scenariul rosu.

Judetul Cluj a intrat in scenariul rosu

„Noi vom extinde măsurile din Hotărârea de Guvern 156 și la celealte UAT-uri (unități administrativ teritoriale, n.r.)

care au trecut pe pragul de 3 la mie, vorbim de municipiul Câmpia Turzii, de câteva comune. De asemenea, vom propune și două carantinări zonale în două comune unde rata incidenței este mai mare”, a spus la Digi24 Mircea Abrudan.

Cele mai multe teste procesate

Avem azi 2700 de teste, ieri au fost 2900, e normal să găsim persoane pozitive cu cât testăm mai mult, asta ne da o imagine reală.

Analizăm cu atenția situația și vedem în ce măsură mai putem interveni
”, a spus el.

Citeste si: Incidenta cazurilor la mia de locuitori creste in Capitala. Care sunt judetele unde s-au declarat cele mai multe cazuri noi de Covid-19

De ce exista o explozie de cazuri in Cluj

Vorbim de evenimente private, vizite la prieteni, rude.

De aici apar focare familiale. În momentul în care avem un pozitiv într-o familie, apar alte 3-4 și atunci numărul crește foare mult”, a spus el.

Abrudan a spus că spitalele din județ fac față numărului mare de cazuri si ca este de ajutor faptul ca legislația va fi schimbată pentru a permite celor asimptomatici să se trateze acasă.

Creste numarul de imbolnaviri in toata tara

Dacă ieri ne-am apropiat vertiginos de 5000 de cazuri, în ultimele 24 de ore, alte 4.902 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, în acest interval de timp fiind realizate 34.466 teste.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În spitalele din România se află internați 10.354 de pacienți cu coronavirus, în secțiile de terapie intensivă (ATI) aflându-se 778 de persoane.

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus a ajuns astăzi la 6.163, doar în ultimele 24 de ore pierzându-și viața 98 de români.

In Bucuresti s-a atins un nou record al imbolnavirilor si alte 804 persoane s-au infectat in ultimele 24 de ore.

Rata de infectare la mia de locuitori a ajuns la 3,31 in Capitala, in crestere continua incepand de duminica, 19 octombrie, ziua in care Bucurestiul a intrat in scenariul rosu.

Citeste si: Coronavirus în România, 22 octombrie 2020. 4.902 cazuri noi și 98 de decese cauzate de COVID-19. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Citeste si: Coronavirus, dupa pandemie, la fel de "epidemic"precum gripa anuala. Ce spun specialistii despre vaccinurile anti Covid-19