Numarul de imbolnaviri creste dramatic in Romania! Inca un judet a intrat in scenariul rosu

Autor: Luiza Stama
Actualizat: 18 iul 2022, 15:30

Numarul de imbolnaviri cu noul coronavirus creste dramatic in Bucuresti si alte 14 judete din tara. 3855 de cazuri au fost inregistrate in ultimele 24 de ore si inca un judet a intrat in scenariul rosu.

Pana pe 25 octombrie au fost confirmate 209.648 de cazuri de infectari cu noul coronavirus pe teritoriul Romaniei si 149.741 dintre pacientii confirmati s-au vindecat. 6.391 oameni au decedat din cauza virusului, iar in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 73 de decese. 828 de pacienti sunt la ATI, in stare grava.

Citeste si: Coronavirus in Romania, 26 octombrie 2020. 2.844 de cazuri noi si 79 de decese cauzate de COVID-19. Bilantul pe judete si numarul de teste efectuate

Coronavirus, bilantul pe judete

Capitala si alte 14 judete au inregistrat un numar mare de noi imbolnaviri, iar judetul Salaj a intrat in scenariul rosu.

In Bucuresti si in judetul Alba au fost inregistrate cele mai multe cazuri in ultimele 24 de ore: 555 si respectiv 227. Alte 13 judete au 100 sau mai multe cazuri noi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Si in judetul Dambovita s-a inregistrat un numar mare de imbolnaviri, iar Targoviste a intrat in scenariul rosu si s-au aplicat mai multe masuri restrictive.

Iata situatia cu numarul de imbolnaviri pe judete, in ultimele 24 de ore:

Raed Arafat, despre epidemia de Covid-19 din tara: „Pana in vara anului viitor nu vom sta linistiti”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat a declarat ca cel putin pana in primavara sau in vara anului viitor nu va fi rezolvata problema cu noul coronavirus.

El a mai adaugat ca pana atunci cetatenii trebuie sa invete sa traiasca cu virusul si sa respecte toate regulile, transmite News.ro.

„Cred ca cel putin pana la primavara sau chiar vara anului viitor nu vom sta linistiti, va trebui sa invatam sa traim cu virusul respectand toate regulile care unii si altii incearca sa ne convinga sa nu le respectam.

Daca respectam toate regulile si renuntam la anumite aspecte din viata noastra temporar fara sa o afectam semnificativ, atunci este posibil sa iesim cu bine cand lucrurile vor reveni la cvasi-normalitate, adica catre primavara-vara. Inclusiv presedintele Frantei a transmis un mesaj ca pana in vara nu va fi usor cu virusul SARS-CoV-2. Putem avea momente in care lucrurile sa se agraveze, momente in care lucrurile sa se stabilizeze, adica sa mai avem diferite cresteri, scaderi.
Totul depinde de noi si daca respectam regulile si ce masuri, ce activitati reluam, cum le reluam, sub ce forma le reluam, putem sa controlam situatia si sa nu ajungem la o situatie foarte dramatica in care nu mai putem face fata”
, a declarat Arafat, duminica seara la Antena 3.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.