Reteta de prajitura frageda cu gutui. Iata cum se prepara deliciosul desert al toamnei!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 feb 2021, 16:20
Prajitura cu gutui - delicioasa si simplu de preparat!

Prăjitura frageda cu gutui este unul dintre deserturile preferate ale toamnei, deoarece imbina gustul dulce al aluatului cu gustul acrisor al gutuilor.

Daca va plac gutuile, reteta aceasta este perfecta pentru un desert aromat si delicios cu fructele tale preferate. Incearca prajitura frageda cu gutui si surprinde-i placut pe cei dragi cu un desert savuros si sanatos, care sigur va fi agreat si de cei mici.

Ingrediente pentru prăjitura cu gutui:

- 3-4 gutui
- 150 g faina de grau dur
- 150 g faina normala
- 2 oua
- 80 g unt
- coaja unei lamai
- o lingurita scortisoara
-

zahar pudra, pentru servit
- fulgi de migdale
- 1 plic praf de copt
- unt pentru tava


Cum se prepară prăjitura cu gutui

Se spală bine gutuile, se curăţă de coajă şi apoi se taie felii potrivite. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze şi se păstrează pe o farfurie.
Pentru aluat, se amesteca cele doua tipuri de faina, ouale, untul si coaja de lamaie.

Se amesteca si se lasa 30 de minute la rece.

Intre timp, gutuile se curata, se taie cuburi mici care se pun la fiert cu un pic de apa si scortisoara pana ce devin moi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aluatul se scoate de la rece, se lucreaza putin si se amesteca cu gutuile fierte.

Se unge cu unt din abundenta o forma de copt, se pune aluatul si se lasa la cuptor 30-40 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si apoi se scoate.

Se orneaza cu zahar pudra si fulgi de migdale.

Citeste si: Rețetă de chec cu apă minerală. Iese absolut delicios și pufos

Citeste si: Prajitura cu rubarba: reteta pentru cel mai nou desert