Traian Băsescu, atac dur la adresa lui Raed Arafat: „Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat.”

Autor: Amalia Georgescu
Traian Băsescu și Raed Arafat
Sursa: Facebook

Felul în care este gestionată criza coronavirusului în țară a împărțit România în două tabere, cei care sunt de acord cu deciziile autorităților și cei care critică măsurile luate. Ce spune Traian Băsescu despre Raed Arafat?

Raed Arafat este cel care gestionează, alături de alți specialiști, pandemia de coronavirus din România.   Având în vedere măsurile luate în ultima perioadă și felul în care evoluează lucrurile, Traian Băsescu a ținut să transmită un mesaj pe contul personal de facebook.

Reacția lui Traian Băsescu după ce 6 pacienți infectați cu COVID-19 au murit la Timișoara pentru că nu au mai avut loc la ATI

Cazul celor 6 pacienți depistați pozitiv cu coronavirus care și-au pierdut viața pentru că nu au fost transferați la timp în secțiile de terapie intensivă (ATI) l-a determinat pe Traian Băsescu să reacționeze dur pe facebook. Fostul președinte l-a atacat direct pe Raed Arafat spunând despre acesta că nu este capabil să reacționeze în situațiile de criză și să judece totul limpede.

Traian Băsescu le-a cerut guvernanților să îl schimbe din funcție pe Raed Arafat, motivând că acesta nu poate face față presiunii, iar acest lucru ar putea avea consecințe grave în cazul unor situații

de criză.

„Domnule doctor Arafat, nu-ţi vreau răul! Inspectoratul pentru Situații de Urgență, i se mai spune ISU. Este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activității „eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență”.

În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI și mijloacele de transport destinate bolnavilor aflați în situație critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme.

Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la „performanța” de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur și simplu la uciderea a șase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea.

S-a ajuns la un moment de criză pentru care era necesar un cap limpede care să dirijeze misiunea de salvare a celor șase bolnavi.

La fel s-a întâmplat în Apuseni, cu ocazia prăbușirii avionului pilotat de Iovan, care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă. La fel s-a întâmplat la Colectiv, unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică. La fel s-a întâmplat la accidentul cu elicopterul prăbușit pe lacul Siutghiol din Mamaia.

Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv.

Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede.

Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză. Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă. Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator.

Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l ministrul culturii, ministrul lucrărilor publice, director de investiţii la ISU, director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă. Nu-ţi vreau răul doctore.”, este mesajul pe care Traian Băsescu l-a postat pe contul de facebook.

Citeste si: Carantina totală, singura soluție pentru a preveni apariția cazurilor noi de coronavirus? Iată ce spun specialiștii: „Sărbători liniştite vom putea avea numai cu...”

La scurt timp a venit și reacția lui Raed Arafat, acesta postând un comunicat pe contul de Facebook prin care a fost explicată, printre altele, situația petrecută la Timișoara. 

„Ca urmare a atacurilor fostului președinte al României, Traian Băsescu la adresa secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat și a instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență, aflate în coordonare, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Fostul președinte al României, domnul Traian Băsescu, începe seria atacurilor, dezinformând populația prin prezentarea unui Fake News, legat de cazul Timișoara, respectiv incapacitatea Departamentului pentru Situații de Urgență de a muta pacienții, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impuneau acestora. Precizăm opiniei publice dar și fostului președinte că la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) NU s-a solicitat ajutorul în vederea găsirii unui/unor locuri la ATI, în aria Timișoarei și nici NU existat o informare în acest sens.

Subliniem faptul că transferul între două unități sanitare se poate realiza și fără implicarea CNCCI sau DSU, situație întâmplată la nivelul Timișoarei, unde responsabilitatea trebuia concentrată pe comunicarea celor două spitale, iar mai apoi sesizarea ISU Timiș și Serviciul de Ambulanță Timiș, în vederea preluării și transportării pacienților de la o unitate sanitară la alta.”, este o parte din comunicatul postat pe facebook de Raed Arafat. 

Citeste si: Cât ar putea costa vaccinul anti-COVID-19 în Europa? Prețul va fi mai mic decât în SUA

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.