Black Friday s-a terminat, dar urmează o altă zi de reduceri. Când se va desfășura, de fapt, Cyber Monday 2020

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 08 sep 2021, 01:27
Cyber Monday, o altă zi cu reduceri uriașe
Sursa: unsplash.com

Black Friday 2020 a fost o adevărată nebunie, dar urmează și alte reduceri. Cyber Monday sau Lunea Albastră, cum mai este denumită această zi, va închide sezonul reducerilor considerabile.

A zecea ediție de Black Friday în România a fost o adevărată bombă pentru comerțul online. eMAG a avut comenzi de 585,7 milioane de lei, de 17 ori mai mult ca acum 10 ani! Acum urmează și nebunia de Cyber Monday. 

Cyber Monday, o altă zi cu reduceri uriașe

Românii s-au obișnuit deja cu celebra zi Black Friday, iar anul acesta a fost o adevărată nebunie în comerțul online.

Vinerea trecută, pe 13 noiembrie, eMag avea 260.000 de vizitatori la ora 7:37. În primele 10 minute, oamenii comandaseră deja produse în valoare de peste 33 de milioane de lei. 

Pasionații de cumpărături nu au motive de îngrijorare. Cei care nu au reușit să-și comande tot ce își doreau de Black Friday vor mai avea o șansă. Urmează Cyber Monday, ziua cu cele mai mari reduceri din an. 

În 2020, Cyber Monday va avea loc pe data de 30 noiembrie, în ultima zi a acestei luni. Televizoare, telefoane, laptopuri, produse de fashion, articole sportive, electrocasnice, accesorii pentru casă și grădină, produse de îngrijire personală, mobilă, jucării sau anvelope, toate vor putea fi achiziționate la prețuri extrem de mici. 

Cyber Monday mai este cunoscută la americani și sub denumirea de ”Blue Monday”, Lunea Albastră, și cade întotdeauna în prima zi de luni de după vacanța pentru Ziua Recunoștinței.

Această zi a apărut inițial în ideea de a-i încuraja pe oameni să facă mai multe cumpărături online. 

Lunea Albastră a debutat pe data de 28 noiembrie 2005, iar denumirea acestei zile a fost dată de către Ellen Davis și Scott Silverman. 

Cifre și recorduri de Black Friday 2020

Anul acesta, românii au doborât recorduri peste recorduri de Black Friday. 55.000

de produse au fost comandate în primele 10 minute pe eMag. 585,7 milioane de lei au cheltuit românii, cu 17% mai mult față de anul trecut. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din cauza pandemiei de coronavirus, s-a doborât un alt record. Astfel, 54,58% dintre comenzi au fost achitate cu cardul. Este primul an în care plățile online le-au depășit pe cele cash. 

”Este o zi istorică în evoluția comerțului online. Vineri, la 10 ani de când am lansat Black Friday în România, un număr impresionant de clienți a adoptat comerțul online ca principal mod de a face cumpărături.

Ne așteptăm ca și de Crăciun să se mențină acest trend și oamenii să cumpere cadourile de sărbători tot online”, a declarat directorul general eMAG, Tudor Manea.

Dacă la români Black Friday a început pe 13 noiembrie, la americani nebunia reducerilor va lua startul peste aproximativ două săptămâni, mai exact pe 27 noiembrie. Anul trecut, în SUA s-au cheltuit peste 100 de miliarde de dolari în cele 4 zile de reduceri. 

Comanda cu cele mai multe produse de Black Friday 2020 în România a aparținut unei persoane care a cumpărat nu mai puțin de 97 de lucruri. Cea mai scumpă comandă a fost în valoare de 40.200 euro. Este vorba despre un BMW 220d, care a fost redus de la prețul de 53.640 de euro. 

S-au vândut peste 66.000 de televizoare, 106.000 de electrocasnice mici, 197.000 de produse pentru îngrijirea personală, dar și 271.000 de articole pentru casă. 

În plus, eMag a anunțat că oamenii au achiziționat 35.000 de frigidere, 66.000 de băuturi și 90.000 de jucării. Spre deosebire de alți ani, acum s-au vândut și 1.881 de teste pentru depistarea coronavirusului, dar și alte produse medicale. 

Cele mai multe cumpărături s-au făcut, așa cum era de așteptat, în București. Au urmat locuitorii din Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Sibiu, Timișoara și Brașov. 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.