De ce Ambalajele Compostabile Sunt Cea Mai Eco-Friendly Soluție

Author: Bogdan Stanescu
Actualizat: 03 feb 2021, 00:20

Atunci când ai o afacere iar activitatea acesteia presupune folosirea ambalajelor de orice tip, alinierea la noile tendințe în materie de produse eco-friendly este mai mult decât necesară. Clienții au început să pună accent pe modul în care companiile sau mărcile preferate pun sau nu accent pe responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Deși unii ar putea considera această soluție una care este destul de costisitoare, analizând în ansamblu, trecerea la un mod sustenabil de a derula o afacere va aduce beneficii pe termen lung. Sustenabilitatea este astăzi una dintre cele mai apreciate valori când vine vorba de produse, iar clienții caută din ce în ce mai mult acest lucru. Deciziile de cumpărare sunt, potrivit statisticilor, tot mai influențate de modul în care o companie este sau nu responsabilă cu mediul înconjurător.

Cifrele arată că gradul de poluare cu plastic a atins cote alarmante în ultimii ani și că omenirea riscă să ajungă sufocată de tonele de ambalaje care invadează solul și apele de pe tot cuprinsul globului. Generațiile tinere în mod special sunt și mai sensibile la acest subiect, așadar în fața lor vor avea de câștigat doar acele afaceri care știu să ia acțiune și să se implice pentru a salva ce a mai rămas din mediul înconjurător. Tot mai mulți proprietari de afaceri ajung la concluzia că mediul înconjurător contează pentru clienți, iar pentru acest lucru trebuie să ia măsuri.

Schimbările nu se produc însă atât de ușor pe cât ne-am dori cu toții, însă atunci când există un plan bine definit, lucrurile încep să se întâmple. O parte importantă din această schimbare se datorează educației pentru mediu, în toate formele acesteia și la toate nivelurile. Cei care ajung să se informeze și să fie educați în această direcție, a responsabilității pentru mediu, vor căuta să îi aibă alături pe cei ca și ei, fie că este vorba de oameni, companii sau produse.

Pentru a-ți construi o reputație în domeniu în care îți desfășori activitatea poate dura zeci de ani și este nevoie doar de o clipă de iresponsabilitate pentru a spulbera tot. De aceea, fii atent mereu la detalii, ancorat la tot ce este nou și ascultă-ți foarte bine clienții!

Trecerea la ambalajele eco-friendly poate fi și pentru ține, la fel ca pentru multe afaceri, primul pas în a-ți construi o imagine de companie sau brand green.

Ambalajele compostabile, fie că sunt sacoșe sau veselă biodegradabilă de unică folosință, sunt cea mai nouă soluție pentru companiile care folosesc astfel de produse. Ambalajele compostabile sunt realizate din materiale naturale, necesită mai puțin carbon pentru a fi produse, se reduce cantitatea de deșeuri generate și îmbogățesc pământul cu nutrienți în urma descompunerii.

Ce beneficii aduce utilizarea ambalajelor compostabile

La prima vedere folosirea ambalajelor compostabile pare o cheltuială în plus pentru compania ta.
Analizând mai bine vei constata că sunt o serie de beneficii care merită să fie luate în calcul și care s-ar putea ca pe termen lung să conteze mai mult în întreaga ecuație, decât suma alocată pentru ambalaje.

Beneficii sociale

Folosirea soluțiilor eco friendly, inclusiv a ambalajelor prietenoase cu mediul, ajută la clădirea reputației de companie responsabilă și te va ajuta să atragi de partea ta clienții care caută și apreciază la rândul lor aceleași valori când vine vorba de lumea în care trăim.

Beneficii financiare

Când deții o afacere știi cel mai bine cât este de important să îți gestionezi cheltuielile. Trecerea la ambalaje compostabile este de departe o investiție în viitorul afacerii tale și poate deveni o strategie de atragere de noi clienți.

Beneficiile pentru mediul înconjurător

Binele pe care îl face mediul înconjurător, comunității în care îți desfășori activitatea și naturii în ansamblul ei este deosebit de mare și cu impact pe termen lung. Acțiunile pe care le derulezi astăzi își vor face simțite efectele chiar și peste zeci de ani. Pentru ca viitorul să fie unul mult mai verde, iar natura să fie respectată așa cum merită, alege să faci și tu trecerea la ambalajele compostabile care sunt o soluție eco friendly. Pe lângă faptul că se descompun mult mai repede atunci când sunt supuse unui proces controlat fără urmări nocive asupra mediului, prin folosirea ambalajelor compostabile contribui la reducerea poluării și ajuți la protejarea resurselor naturale care se folosesc de regulă în procesul de fabricare a ambalajelor biodegradabile compostabile.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.