Cum poți afla care este secția ta de votare la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 18 iul 2022, 22:25
Alegerile Parlamentare din acest an vor avea loc pe 6 decembrie
Sursa: PixaBay

Românii sunt chemați la urne pe data de 6 decembrie pentru a-și alege parlamentarii pentru următorii 4 ani. Ce ar trebui să știe cei care merg la vot?

Dacă Alegerile Locale din această toamnă au fost organizate ținând cont de regulile impuse de autorități pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, aceleași măsuri vor fi luate și pe data de 6 decembrie, atunci când vor avea loc Alegerile Parlamentare.

Ce poți face pentru a afla unde trebuie să votezi la Alegerile Parlamentare organizate pe 6 decembrie?

Pe data de 6 decembrie, românii își vor exprima din nou votul, de această dată fiind organizate Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Comparativ cu alegerile din toamnă, la alegerile parlamentare din această

iarnă se va putea vota și prin corespondență.

Potrivit Autoritatății Electorale Permanente (AEP), 35.650 de cetățeni români din 106 țări s-au înscris pe listele electorale pentru votul prin corespondență, astfel că în data de 11 noiembrie, aceștia au primit prin e-mail notificările referitoare la expedierea materialelor electorale și a numarului de expediere. În ceea ce îi privește pe cei care au anunțat că vor să voteze prin corespondență, dar se află în Afganistan, aceștia vor primi plicurile prin intermediul Ministerului Apărării Naționale și nu prin Poșta Română, pe liste fiind înscrise 158 de persoane.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cum vor putea vota românii din diaspora la Alegerile Parlamentare 2020

Pentru Alegerile Locale 2020, cetățenii care nu știau la ce secții de votare au fost repartizați puteau consulta https://www.registrulelectoral.ro/   pentru a afla exact unde trebuie să meargă pentru a-și exprima votul. Până în momentul de față, platforma nu a fost updatată pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie, însă acest lucru s-ar putea întâmpla în perioada imediat următoare. După ce vor fi făcute modificările, va fi suficient ca cei interesați să completeze spațiile libere cu CNP-ul, numele de familie și codul de verificare și vor afla unde trebuie să meargă pentru a vota.

Alegerile Parlamentare din acest an se vor desfășura în condiții speciale, autoritățile menționând că vor fi luate toate măsurile, astfel încât sănătatea alegătorilor, dar și a celor aflați în comisiile din secțiile de votare să nu fie pusă în pericol.

Citeste si: Câți bani primesc, de fapt, membrii secțiilor de votare la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020?