Orban şi Nicuşor Dan, controale în spitalele din Capitală: ''Nu am găsit nereguli!''

Autor: Diana Tilă
Premierul României și primarul Capitalei au făcut declarații, luni seară, în urma controalelor pe care le-au efectuat în patru spitale din București: Colentina, Sfântul Ștefan, Sfântul Ioan și Malaxa.

Premierul Ludovic Orban a vizitat, alături de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spitalele din București. La finalul vizitei, primul-ministru a oferit o serie de declarații.

Ludovic Orban a declarat că împreună cu Nicușor Dan au inventariat posibilitatea de creștere a numărului de paturi ATI și le-a mulțumit medicilor pentru eforturile pe care le fac: ”Am văzut ce înseamnă cazuri grave, am văzut ce înseamnă Terapie Intensivă și mă rog să treacă cât mai puțini români prin asta”, a declarat Orban.

Prim-ministrul, după controalele din spitalele din Bucureşti

Seful Executivului a precizat faptul că s-au verificat și oportunitățile pentru creșterea numărului de paturi de Terapie Intensivă, Spitalul Malaxa având nvoie de alimentație cu oxigen.

”În cadrul acestei vizite efectuate împreună cu domnul primar general, am inventariat posibilitatea de creştere a numărului de paturi la Terapie Intensivă, la Spitalul Malaxa, unde au nevoie de instalaţie de alimentare cu oxigen suplimentară pentru a putea pune în funcţiune încă cinci paturi de Terapie Intensivă(...)

De asemenea, fără a fi specialişti, ne-am interesat şi privitor la funcţionarea instalaţiilor de gaz, de aer comprimat, a instalaţiilor electrice, situaţia controalelor de mentenanţă, de service, dacă s-au efectuat toate avizărilor”,  a explicat premierul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ludovic Orban nu a găsit nereguli în cele patru spitale: ” De exemplu, la Colentina situaţia este în regulă, la Spitalul Sfântul Ioan de asemenea e în regulă, la Malaxa am înţeles că, în cursul acestui an sau anul trecut, a fost investiţia de realizare a tuturor. Şi la Sf- Ioan este o instalaţie extrem de modernă şi de bine pusă la punct. Aici sigur că neexistând încă o secţie de Terapie Intensivă, dacă se ia decizia de înfiinţare, ea va fi făcută în conformitate cu toate standardele.

Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care fac un efort uriaş pentru a trata pacienţii”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, apel la populație

Orban spune că este mult mai ușor să nu te îmbolnăvești decât să treci prin boală.  Astfe, premierul României, Ludovic Orban, face apel la populație pentru a respecta măsurile luate pentru prevenirea și răspândirea coronavirusului. 

Este o luptă zi şi noapte pentru a salva vieţi, o luptă care se dă în condiţii foarte gele, de presiune uriaşă, şi vreau să le mulţumesc tuturor cadrelor medicale, tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea cu aproape ca pe o misiune, şi care reuşesc cu adevărat să salveze vieţi, să însănătoşească pacienţi, mulţi dintre ei alfaţi în situaţii grave. Vreau să îi rog pe români să înţeleagă, că este fundamentala respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Vedem ce se întâmplă în alte ţări din Europa şi din lume. Nu trebuie să ajungem acolo. (...)  Fac apel, să înţeleagă că este mult uşor să nu te îmbolnăveşti decât să treci prin boală. Am văzut cazuri grave, am văzut ce înseamnă practic secţiie de Terapie Intensivă'',  a declarat premierul României.

 

/www/cdn.knd.ro/media/521/2862/1650/20115336/1/orban-si-nicusor.jpg