Pandemia de coronavirus a dus la aglomerarea spitalelor din România, astfel că pentru a trata un număr cât mai mare de pacienți, reprezentații unităților medicale sunt nevoiți să facă improvizații în spitale.
Ce a declarat Nicușor Dan după incendiul izbucnit în spitalul din Piatra Neamț?
În urma cercetărilor, autoritățile au descoperit o serie de nereguli în spitalul din Piatra Neamț, astfel că ulterior au început controalele în toată țara.
Acesta a făcut publică lista spitalelor care nu au autorizația ISU la incendiu, precizând că, în perioada următoare vor fi alocați bani pentru a rezolva această problemă, astfel încât să nu mai existe niciun fel de pericol.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
„Opt spitale au autorizație de siguranță la incendiu sau nu necesită conform legii o astfel de autorizație (spitalele Colentina, Dr. Cantacuzino, Dr. Stoia, Sf. Ștefan, Dr. Gomoiu, Victor Babeș, Prof. Dr. Obregia și Dr. Gorgos). Nouă spitale au proiectul de intervenție avizat, dar nu au încă bani alocați pentru intervenții (e vorba despre spitalele Sf. Maria, Filantropia, Dr. Carol Davilla, Foișor, Nicolae Malaxa, Colțea, Sf. Luca, Prof. Dr. Burghele și Centrul pentru Toxicodependențe Sf. Stelian). Două spitale se află sub supravegherea ISU și urmează să fie mutate (Spitalul Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalul Prof. Dr. Panait Sîrbu). Vom aloca bani pentru a reglementa situația.”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan, potrivit digi24.ro.
Tragedia petrecută la Piatra Neamț a adus din nou în atenția românilor problemele serioase cu care se confruntă sistemul medical din România. În incendiul izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 persoane. În încercarea de a-și salva pacienții, medicul Cătălin Denciu a intrat în flăcări și s-a ales cu arsuri grave, acesta aflându-se în prezent într-un spital din Belgia.
Citeste si: Reacția lui Orban după ce Tătaru a spus că ”suntem vinovaţi toţi” pentru tragedia de la Piatra Neamț