Revine declarația pe propria răspundere! Cum arată noul model

Autor: Andrei Ionescu
Declarație pe propria răspundere

Declarația pe propria răspundere revine! Iată cum va trebui completată.

Declarația pe propria răspundere se schimbă în permanență pe măsură ce cazurile de Covid-19 sunt din ce în ce mai multe și în țara noastră.

Autoritățile au fost nevoite, odată cu creșterea numărului de cazuri, să ia decizia ca școlile să se închidă și cursurile să se desfășoare exclusiv online. Ministrul Educației a decis că părinții și elevii vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere prin care se obligă să nu înregistreze cursurile.

”Declarație

În condițiile desfășurării activităților didactice la nivelul unității de învățământ inclusiv prin intermediul tehnologiei și al internetului în conformitate cu dispozițiile din Legea Educației naționale cu modificările și completările ulterioare articolul 273 alineatul 3 înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.

Multiplicarea sub orice formă înregistrărilor activității didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă numai cu acordul cadrului didactic respectiv.

Metodologia cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal aprobate prin ordinul 5545/2020, art 6”, se arată în declaraţie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Declarația va trebui completată și de cadrele didactice.

Consiliul Naţional al Elevilor, reacție dură

Consiliul Național al Elevilor a criticat decizia Ministerului Educației de a introduce această nouă declarație pe propria răspundere

"Țara arde, Ministerul Educaţiei şi Cercetării face declaraţii. Astăzi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat două declaraţii pe proprie răspundere, pentru elevi şi părinţi, respectiv pentru cadrele didactice.

Declaraţia pentru elevi şi părinţi invocă două articole din Legea Educaţiei şi Ordinul 5545/2020 al ministrului Educaţiei, precum şi Codul Penal. Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă indignarea faţă de priorităţile Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în timp ce din ce în ce mai unităţi de învăţământ trec în scenariul roşu, fără a avea, însă, infrastructura necesară predării online. Considerăm că aceste declaraţii sunt redundante, întrucât aspectele menţionate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toţi actorii sistemului de învăţământ", a reacționat Consiliul Național al Elevilor.

Citeste si: E OFICIAL! Inca un mare oras din Romania intra in CARANTINA! Autostrada va fi INCHISA

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.