Problema cu care se confruntă mai bine de jumătate din persoanele care s-au vindecat de coronavirus

Autor: Amalia Georgescu
Oboseala post-COVID-19 afectează mai bine de jumătate din pacienții care s-au vindecat de coronavirus
Sursa: unsplash

Specialiștii nu au reușit să studieze care sunt efectele pe termen lung ale infecției cu noul coronavirus, însă un studiu a arătat că există un lucru pe care îl au în comun mai bine de jumătate dintre cei care s-au infectat cu COVID-19.

Noul coronavirus este în continuare o provocare pentru oamenii de știință, ținând cont de faptul că de la debutul pandemiei la nivel mondial și până în prezent, simptomele asociate acestuia s-au schimbat în repetate rânduri. Ce au descoperit cercetătorii acum?

Principalul simptom cu care se confruntă cei care s-au vindecat de coronavirus

Coronavirusul continuă să facă din ce în ce mai multe victime, iar dacă unele persoane dezvoltă o formă ușoară a bolii, altele ajung în stare gravă și au nevoie să fie internate în secțiile de terapie intensivă

(ATI).

Citeste si: Situație disperată într-un spital din România. Medicii nu mai fac față, iar bolnavii de COVID-19 primesc oxigen cu porția

În cazul celor care au trecut prin boală și au reușit să se vindece, cercetătorii au descoperit că există un simptom care persistă chiar și la 10 săptămâni după vindecare. Este vorba despre starea de oboseală accentuată. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Trinity College din Dublin a arătat că mai bine de jumătate dintre cei care au fost testați pozitiv cu noul coronavirus au continuat

să se simtă obosiți, chiar dacă s-au vindecat de COVID-19, potrivit observatornews.ro .

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astfel, oamenii de știință cred că virusul SARS-CoV-2 ar putea declanșa în organism un sindrom de oboseală post-virală. În cadrul studiului au fost analizate datele venite din partea a 128 de persoane care s-au infectat cu noul coronavirus și care au reușit să se vindece.

Cercetătorii au precizat că 52,3% dintre participanții la studiu au declarat că starea de oboseală nu a dispărut nici la 6 săptămâni după ce s-au infectat cu coronavirus, în timp ce 42,2% dintre pacienții vindecați au spus că se simt foarte bine și că nu prezintă alte simptome neplăcute.

Numărul cazurilor noi de coronavirus continuă să crească la nivel mondial, astfel că autoritățile au impus din nou restricții pentru a ține sub control pandemia. Vaccinul împotriva coronavirusului ar urma să fie livrat la finalul acestui an, însă reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au atras atenția că acesta nu va fi suficient pentru a opri pandemia, ci va fi nevoie în continuare de păstarea distanței sociale, purtarea măștii de protecție sau respectarea regulilor de igienă.

Citeste si: Rafila anunță că vaccinul anti-COVID-19 are și efecte adverse. Cum se manifestă

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.