Alexandru Rafila: ''Nu mai luati aceste pastile! Sunt extrem de periculoase''

Autor: Oana Iosif
Anunt de ultima ora de la Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizatia Mondiala a Sanatatii, a facut un anunt extrem de ingrijorator pentru romanii care se trateaza singuri.

Alexandru Rafila a anuntat faptul ca tot mai multi romani se trateaza ''dupa ureche'' cu medicamente antibiotice impotriva COVID-19 sau incercand sa previna aceasta boala. 

Alexandru Rafia, anunt important pentru romanii care iau aceste medicamente

Automedicaţia în această perioadă este la ea acasă. Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă, pentru că, în această perioadă, fie ca profilaxie, fie ca tratament, persoane care încearcă să prevină infecţia cu noul coronavirus sau care au aflat că sunt infectate folosesc fără discernământ antibiotice.

Consumul de azitromicină a crescut foarte mult şi, chiar dacă azitromicina este prevăzută ca şi o medicaţie care ar putea să fie prescrisă la unii dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, utilizarea fără discernământ şi automedicaţia sunt foarte grave, pentru că, de obicei, antibioticele nu sunt prescrise decât în infecţiile bacteriene, nu în infecţiile virale.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid-19 va fi obligatoriu în România? Anunțul făcut de autorități: „Vaccinarea va fi gratuită şi...”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Azitromicina, sigur, cu un anumit efect asupra noului coronavirus, a fost încercată ca şi terapie, dar această utilizare de masă e foarte periculoasă, pentru că efectele sunt serioase”, a explicat Rafila, în cadrul dezbaterii „Conştientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, organizată de DC Media Group.

Ce se intampla cu romanii care iau antibiotice dupa ureche

Alexandru Rafila avertizeaza faptul ca persoanele care iau antibiotice dupa ureche nu fac decat sa slabeasca rezistenta organismului la anumite bacterii. 

Diferenţele care există între nordul şi sudul Europei, între nordul şi estul Europei devin tot mai pregnante şi, pe măsură ce în partea de continent în care ne găsim noi consumul de antibiotice înregistrează nivele ridicate, se cuplează acest consum, în mod evident, şi cu creşterea rezistenţei bacteriene. Noi acum avem o oportunitate ca ţară legată de un proiect pe care îl facem la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘ Matei Balş’, în parteneriat cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu asistenţa tehnică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Încercăm să introducem bunele practici în prescrierea antibioticelor, mai ales în spitale, unde se utilizează antibiotice cu spectru larg, antibiotice de rezervă, de multe ori, ca şi primă intenţie ”, a precizat Alexandru Rafila.

Citeste si: Virusul COVID-19 a suferit o MUTATIE extrem de puternica! Anunt fara precedent al oamenilor de stiinta

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.