Vata bazaltica este unul dintre cele mai bune si importante materiale izolante!

Author: Oana Picerea

In momentul in care decidem construirea unei case, cu siguranta ne vom dori ca in viitor sa putem trai intr-o locuinta confortabila si eficienta din toate punctele de vedere. Pentru noi toti, principala problema se rezuma la platile aferente pentru utilitati si ne dorim ca acestea sa fie cat mai mici luna de luna. In ceea ce priveste facturile pentru incalzire sau racire, acestea se pot diminua considerabil daca este utilizata o izolatie interioara sau exterioara, ori pentru acoperis, corespunzatoare. Nu trebuie sa fim constructori pentru a sti ca toate locuintele necesita izolare. O casa izolata corespunzator va poate economisi bani, va poate proteja sanatatea si va poate oferi un spatiu mai confortabil.

Ce este izolatia?

Izolatia poate avea mai multe forme si dimensiuni. Izolatia este fabricata dintr-o varietate de materiale, iar rolul sau principal este de a va mentine casa intr-un interval de temperatura dorit pe tot parcursul anului. Pur si simplu, impiedica casa ta sa se incalzeasca prea mult vara sau sa devina prea rece iarna. O izolare adecvata inseamna ca o casa nu necesita prea multa incalzire sau racire suplimentara, indiferent de conditiile exterioare.

Cu toate acestea, daca locuinta dumneavoastra nu este izolata deloc ori este slab izolata, temperatura interioara va creste rapid si va scadea odata cu temperatura exterioara, ceea ce va face sa fiti nevoiti sa diverse surse de incalzire sau racire, pentru a compensa acea diferenta, fapt care va duce la cresterea facturilor. In plus, o casa cu izolatie slaba poate prezenta probleme cu umezeala, ceea ce poate duce la aparitia mucegaiului, implicit si la probleme de sanatate, fiind afectat sistemul respirator.

Cum functioneaza izolatia?

Caldura se va transfera intotdeauna din zone mai calde in zone mai reci, iar izolatia actioneaza ca o bariera care impiedica aerul sa iasa din casa. De exemplu, daca este frig afara, o izolatie slaba va permite aerului cald din casa dumneavoastra sa scape si sa fie inlocuit cu aer mai rece. In mod similar, daca este cald afara si racorit in interior, aerul cald va patrunde in casa dumneavoastra. Izolatia incetineste acest transfer de aer, care va ajuta sa va mentineti casa la o temperatura constanta pe tot parcursul anului.

Este important sa identificati zonele in care se realizeaza un astfel de transfer de temperatura, astfel incat sa le puteti izola corespunzator. Izolatia este utilizata mai ales in acoperis, pereti si podele, dar ferestrele si usile pot fi, de asemenea, construite intr-un mod pentru a imbunatati izolatia intregii case.

De asemenea, cu totii cunoastem faptul ca aerul cald se ridica, ceea ce inseamna ca trebuie sa va asigurati ca utilizati o izolatie corespunzatoare pentru acoperis sau pentru mansarda dupa caz. Instalati izolatia imediat sub acoperis sau imediat deasupra tavanului si veti putea simti o schimbare considerabila in ceea ce priveste plata intretinerii. Desi este de obicei mai scump, cel mai bine este sa folositi un izolator de inalta calitate direct sub acoperis. Exista numeroase tipuri de materiale izolante, iar unul dintre cele mai bune este vata bazaltica.

Este extrem de important sa nu uitati cat de importanta este sanatatea dumneavoastra si a celor dragi, iar o izolatie corespunzatoare, nu numai ca asigura rezistenta la fluxul de aer, dar un material izolant rezistent la umiditate va preveni, de asemenea, probleme cu umezeala inclusiv mucegaiul si care adesea poate ramane nedetectat chiar si ani de zile si pot fi un risc pentru sanatatea dumneavoastra si a celor din jur. Peretii sunt o alta zona importanta pentru a izola bine, astfel trebuie sa acordati o atentie deosebita si acestora daca doriti sa va bucurati de confort sporti si facturi minime la intretinere. In plus, nu uitati ca este o idee buna sa izolati si podelele, deoarece aerul rece din podele, poate crea probleme serioase.

Principalele beneficii pentru care este recomandat sa izolati corespunzator locuinta se refera la:

  • Consum mai mic de energie: Acest lucru are ca rezultat facturi mai mici de energie si o amprenta de carbon mai mica.

  • Confort si calitate a aerului imbunatatite: o temperatura constanta in casa ta pe tot parcursul anului este mai confortabila decat fluctuatiile. O izolatie buna merge mana in mana cu o ventilatie buna, asigurand o calitate mai buna a aerului, implicit si a sanatatii mentale si fizice.

  • Izolare fonica mai buna: ca bonus, o izolatie termica buna poate reduce drastic zgomotul din exterior catre interior sau invers.

  • Risc minim de aparitie a umezelei: umezeala provoaca mucegai iar pe langa rezistenta la fluxul de aer, izolatia de inalta calitate, rezistenta la umiditate si implicit va ajuta la mentinerea unei umiditati interioare potrivite.

    Chiar daca izolatia poate parea destul de scumpa la inceput, cu siguranta pe termen lung, veti recupera banii prin cheltuieli minime pentru incalzire sau racire.

    Daca va numarati printre aceia care sunt in cautarea celor mai bune si avantajoase solutii pentru o izolatie corecta, trebuie sa apelati la ajutorul unor specialisti in domeniu, precum si la produse de cea mai buna calitate. Acestea fiind spuse, sfatul nostru este sa apelati sa serviciile celor de la e-izolatii.ro, unde puteti gasi materiale izolante superioare calitativ, raportul calitate/pret fiind unul mai mult decat avantajos. Indiferent ca doriti sa izolati podele, pereti, acoperisuri sau mansarde, la numai un simplu click distanta aveti posibilitatea de a achizitiona tot ceea ce aveti nevoie astfel incat sa va puteti crea tot confortul si siguranta de care veti nevoie in propria locuinta, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru membrii familie.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.