4 idei de aperitive pentru masa de Crăciun

Author: Oana Picerea

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la meniul pe care îl vor pregăti pentru masa de Crăciun, dar și pentru Noaptea dintre Ani.

Pe lângă preparatele de bază, specifice acestei perioade din an, de la cinele festive de Crăciun și Revelion nu trebuie să lipsească aperitivele, care deschid apetitul celor prezenți în jurul mesei.

Astăzi, îți propunem 4 idei de preparate ideale pentru platourile reci, de sărbătoare!

Aperitiv cu cremă de brânză și somon

Aperitivele cu cremă de brânză și somon pot reprezenta o surpriză culinară cu care să îți impresionezi invitații. În plus, pentru 4 porții ai nevoie de doar trei ingrediente, respectiv:

 

  1. Un castravete

  2. 100 g de somon afumat

  3. Cremă de brânză

Prepararea acestui aperitiv este la fel de simplu ca lista de ingrediente. Pentru început, curăță castravetele de coajă și taie-l în rondele nu mai groase de un centimetru.

Mai apoi, folosind o ustensilă de ornat frișca, adaugă crema de brânză peste fiecare felie de castravete. La final, așaza o fâșie de somon în formă de trandafir.

Coșulețe cu salată de boeuf

Salata de boeuf este un fel de mâncare popular în România, pregătit desoeri de gospodine cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Oferă-le celor dragi un astfel de deliciu, servit într-o manieră inedită și realizează un aperitiv care poartă denumirea de coșulețe cu salată de boeuf.

Pentru 6 porții, vei avea nevoie de:

 

  1. Un pachet de foi pentru plăcintă

  2. Un bol de salată de boeuf

  3. Maioneză pe care o vei folosi pentru decor

 

Taie foile de plăcintă în cercuri, folosind o formă specială sau un pahar, după care așază0le în forme mici de tarte și coace-le la cuptor. Mai apoi, poți umple coșulețele astfel obținute cu salată de boeuf.

Ouă cu avocado

Pentru a pregăti un platou rece aspectuos și savuros, nu ai nevoie de un talent culinar iești din comun. De exemplu, poți pregăti în doar 10-15 minute ouă cu avocado, un aperitiv sănătos și ușor. Fierbe ouăle foarte bine, timp de 5 minute după ce apa a început să dea în clocot. Curăță-le, mai apoi, de coajă și scote gălbenușul.

Între timp, curăță fructul de avocado și pasează-l cu ajutorul unei furculițe. Adaugă zeamă de lămâie (un truc util pentru ca pasta să nu se oxideze, dar și pentru un plus de gust), un gălbenuș. Nu uita să adaugi sare și piper după gust.

Umple albușurile cu pasta de avocado, decorează cu germeni și parmezan și servește-le după ce le lași la frigider aproximativ jumătate de oră.

Bulete de cașcaval

De pe platourile reci care transformă masa de Crăciun și de Revelion într-un festin copios nu pot lipsi brânzeturile. Un aperitiv pe placul celor mari, dar mai ales al celor mici este reprezentat de buletele de cașcaval. Chiar dacă nu le-ai mai pregătit până acum, trebuie să știi că nu au la bază o rețetă dificilă. Pentru început, pregătește lista de ingrediente. Iată de ce ai nevoie pentru 2 porții:

  1. 100 g cașcaval

  2. 50 g telemea

  3. O lingură de făină

  4. Ulei pentru prăjit

  5. 4 linguri de pesmet

  6. Sare și piper

 

Rade telemeaua și cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mici. Dacă ai nevoie de ustensile de bucătărie, dar și de alte accesorii pentru bucătăria ta, le poți comanda de pe internet, alături de tacâmuri și menaj online.

Cu mâna umedă, formează bulgărași pe care va trebui să-i treci prin oul bătut cu un praf de sare. Bulgărașii se tăvălesc după aceea prin pesmet din abundență, pentru a preveni scurgerea cașcavalului în timpul prăjirii.

Prăjește buletele în ulei încins, de preferat într-un ceaun.

Scoate buletele pe un șervețel care absoarbe excesul de ulei și servește-le calde sau reci - vor fi la fel de delicioase!

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.