Tragedie in lumea fotbalului: CAUZA MORTII lui Diego Maradona!

Autor: Oana Iosif
Actualizat: 25 nov 2020, 20:14

Tragedie fara precedent in lumea fotbalului mondial. Unul dintre cei mai renumiti fotbalisti din lume s-a stins din viata.

Diego Maradona a murit astazi, la varsta de 60 de ani.  

Potrivit publicației Clarin, unul dintre cele mai importante ziare din Argentina, fotbalistul, aflat în locuința lui din Tigre, a suferit un stop cardiorespirator.

La inceputul lunii,  Maradona a fost operat pe creier, pentru a-i îndepărta un cheag de sânge:

„Am reușit să scot hematomul cu succes și Diego a suportat foarte bine operația”, declara

medicul Leopoldo Luque pe 4 noiembrie. Interventia chirurgicala a durat doua ore.

Astazi starea de sanatate a acestuia s-ar fi inrautatit si ar fi fost transportat la spital, de la locuinta sa din Tigre. Acesta nu a mai putut fi salvat, in ciuda eforturilor medicilor.

Maradona, o icoana a fotbalului mondial

Maradona a fost considerat unul dintre cei mai buni jucatori de fotbal al tuturor timpurilor, impartind cu Pelé titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA.

De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Maradona joaca pentru (1976-2018), Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell’s Old Boys (1993-1994).

Maradona a fost figura foarte controversata a sportului mondial.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Diego Maradona, după lansarea documentarului despre el: "Nu mergeţi să vă uitaţi". Ce l-a revoltat pe celebrul fotbalist

Citeste si: Veste șoc în lumea fotbalului! Celebrul Diego Maradona a murit la 60 de ani, în urma unui stop cardiorespirator

Diego Maradona fost suspendat din activitate pentru o perioadă de 15 luni, în 1991, în Italia, după ce a fost depistat că a consumat cocaină și în 1994 a fost trimis acasă de la turneul final al campionatului mondial de fotbal din S.U.A.,

după ce a folosit efedrină.

După retragerea din activitate, la 37 de ani, marele fotbalist a avut serioase probleme de sănătate și creșteri în greutate cauzate în principal de abuzul de cocaină.

Citeste si: Doliu în sport: Un fotbalist cunoscut a murit într-un accident!