Cauza morții lui Diego Maradona. Ce au descoperit medicii legiști care au efectuat autopsia?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 03 feb 2021, 17:00
Medicii legiști au anunțat cauza morții lui Diego Maradona
Sursa: Instagram

Diego Maradona, unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, a murit la vârsta de 60 de ani. Ce au descoperit medicii în timpul autopsiei?

Vestea că Diego Maradona s-a stins din viață a picat ca un trăsnet pentru familie, prieteni apropiați, dar și pentru toți cei care au avut șansa de a-l cunoaște sau care l-au apreciat pentru talentul său. 

Rezultatul autopsiei lui Diego Maradona

Nu sunt deloc puțini cei care au afirmat în repetate rânduri că Diego Maradona a fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. A reușit să facă spectacol indiferent de echipa pentru care a jucat, demonstrând că nu are egal pe terenul de fotbal.

Deși a fost înzestrat cu un talent ieșit din comun, Diego Maradona a dus o viață din care nu au lipsit excesele, iar de-a lungul timpului, toate aceste lucruri și-au pus amprenta asupra lui.

Fostul fotbalist s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani, pe data de 25 noiembrie. Ulterior, medicii legiști au efectuat autopsia pentru a stabili cu exactitate cauzele care i-au provocat moartea lui Diego Maradona.

Din primele rezultate se pare că acesta s-ar fi stins din cauza unei insuficiențe cardiace acute. Autopsia a fost efectuată la morga din San Fernando, iar raportul preliminar arată că decesul lui Diego Maradona a survenit la ora locală 12:00 (17:00 ora României).

„Insuficiență cardiacă acută, la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a generat edem pulmonar acut.”, au concluzionat medicii legiști care s-au ocupat de autopsia marelui fotbalist Diego Maradona, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vestea morții lui Diego Maradona a șocat o lume întreagă, având în vedere că veștile despre starea acestuia de sănătate erau bune, asta după ce fostul fotbalist fusese operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

La acel moment, medicii spuneau că intervenția a fost un real succes

Citeste si: Cine e mai valoros: Messi sau Ronaldo? Raspunsul unui faimos antrenor italian

Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine.”, anunţa doctorul Leopoldo Luque după operație.

După moartea lui Diego Maradona au apărut și primele reacții, astfel că nume mari din lumea sportului și nu numai au ținut să își exprime regretul în legătură cu decesul acestuia.

Citeste si: Au dus numele Romaniei peste tot in lume! Tripleta DE AUR care ne-a facut sa fim mandri ca suntem romani FOTO+VIDEO