Florin Cîțu, anunțul momentului: „România va primi 3 miliarde de euro!” Unde vor ajunge banii?

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 03 feb 2021, 17:50
România va primi un împrumut de 4,1 miliarde de euro pentru a gestiona pandemia de coronavirus
Sursa: PixaBay

Vești bune pentru români. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că urmează ca România să primească un împrumut în valoare de 3 miliarde de euro, precizând pe ce vor fi folosiți acești bani în perioada următoare.

România traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, având în vedere că pandemia de coronavirus a afectat puternic acest sector. Cu toate acestea, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că veștile sunt bune pentru următoarea perioadă, având în vedere că România va primi un împrumut substanțial din partea Uniunii Europene.

Ce se va întâmpla cu cele 3 miliarde de euro care vor ajunge în România?

În doar câteva zile, România va primi prima tranșă din instrumentul SURE, mai exact 3 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de ministrul Florin Cîțu prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook. 

Ministrul de Finanțe a precizat că banii vor fi folosiți pentru a pune în practică 9 măsuri pe care Guvernul României le-a luat pentru a gestiona cât mai bine pandemia de coronavirus.

Împrumutul are o valoare totală de 4,1 miliarde de euro, iar România va primi acum doar prima tranșă.

Citeste si: Ministrul Economiei, vești bune pentru români. Alocațiile copiilor vor fi dublate, iar pensiile vor creşte cu 46 la sută

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În câteva zile prima transă din instrumentul SURE- 3 miliarde euro!!!!

Uniunea Europeană a acordat României în cadrul instrumentului SURE, conform cererii părții române, un împrumut în valoare de cca. 4,1 mld. EUR pentru susținerea a 9 măsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Banii sunt folosiți pentru a finanța deficitul bugetar apărut în urma creșterii cheltuielilor bugetare cu șomajul tehnic, programul flexibil de muncã și alte mãsuri similare menite sã protejeze angajații și/sau persoanele care desfãșoarã o activitate independentã,

precum și pentru finanțarea, în subsidiar a unor mãsuri legate de sãnãtate, în special la locul de muncã.

Din punct de vedere al costurilor, împrumutul este acordat la aceiași termeni financiari la care Comisia s-a împrumutat de pe piațã- cupon 0%.

Prima transă din acest împrumut, în valoare de 3 mld. EUR și cu maturitate de 14,5 ani urmează a fi disponibilizată României în zilele următoare.”

, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.

Citeste si: Anunt de la Guvern: Salariu mediu de 1.000 de euro și aproape o mie de kilometri de autostradă