Carantină totală de joi seara! Românii din aceste zone vor avea nevoie de declarație!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 19 iul 2022, 01:00
Raed Arafat semnează intrarea altor două localități în carantină

Autoritățile au luat decizia de a carantina alte două localități.

Alte două localități vor intra în carantină începând de astăzi de la ora 20:00. Este vorba de orașul Eforie și satul Lazu, aflate în județul Constanța. Județul Constanța este foarte afectat de pandemia de Covid-19.

Autoritățile au decis carantinarea orașului Eforie și a satului Lazu după ce incidența cazurilor a depășit 7,56 la mia de locuitori în orașul Eforie. 

Carantinarea orașului Eforie și a satului Lazu va dura inițial două săptămâni, însă ar putea fi prelungită. 

Locuitorii din Eforie și Lazu se vor deplasa doar având asupra lor o declarație pe propria răspundere specifică pentru localitățile carantinate. În cazul în care se deplasează în interes de serviciu, persoanele sunt obligate să prezinte legimitația de serviciu sau adeverința eliberată de societatea unde își desfășoară activitatea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Orban ridică restricțiile de alegeri

Alegerile parlamentare 2020 vor avea loc pe 6 decembrie, iar premierul a anunțat că restricțiile vor fi ridicate în acea zi pentru ca toți cetățenii României să își poată exercita dreptul constituțional.

„Aş vrea să transmit un mesaj, că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot! Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental” , a

declarat Ludovic Orban după şedinţa conducerii PNL.

„De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că vin dintr-o ţară cu incidenţă de infectare mai mare decât România şi sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze, să vină urma mobila la ei acasă, din cauza faptului că se află în izolare la domiciliu sau în carantină”, a mai declarat Ludovic Orban.

Citeste si: Nelu Tataru, anunt important despre posibila carantinare nationala! Ce spune Ministrul Sanatatii despre situatia din Bucuresti!