Anunț despre sărbătorile de iarnă din acest an: „O mare reuniune de familie este...”

Autor: Amalia Georgescu
Ce ar trebui să facă oamenii de Crăciun și Revelion?
Sursa: pexels

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie și un motiv pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi, însă ținând cont de situația actuală, autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să evite mesele în familie.

Cei care obișnuiau să meargă la rude de sărbători sunt îndemnați să renunțe la această idee. Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre sărbătorile de iarnă din acest an, precizând că ar trebui evitate întâlnirie cu cei dragi pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Organizația Mondială a Sănătății, precizări în legătură cu sărbătorile de iarnă din acest an

Maria Van Kerkhove, reprezentanta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că având în vedere criza sanitară cu care se confruntă întreaga lume, oamenii ar trebui să își petreacă sărbătorile de iarnă

departe de cei dragi. Maria Van Kerkhove a precizat că această măsură, deși este una dificil de pus în practică, va duce la o scădere a numărului de cazuri noi de coronavirus. 

Mai mult, reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății i-a sfătuit pe oameni să apeleze la tehnologie pentru a-i vedea pe cei dragi de sărbători, sugerând că întâlnirile online ar putea fi o soluție pentru a petrece sărbătorile în compania apropiaților, dar fără a exista riscul de infectare cu noul coronavirus.

Maria Van Kerkhove a dat de înțeles că ea va respecta regula și nu își va vizita familia, preferând să îi protejeze pe cei dragi și să îi revadă după ce pandemia se va sfârși.  

Citeste si: Masa de Craciun mai saraca pentru multi romani! Ce se intampla cu pretul carnii de porc din cauza pandemiei?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură. Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi. Așa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi.”

, a anunțat Maria Van Kerkhove, reprezentanta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care se ocupă de gestionarea pandemiei de coronavirus, potrivit digi24.ro .

Autoritățile din România au subliniat și ele că este foarte important ca românii să respecte în continuare regulile impuse, chiar și în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și să evite deplasările care nu sunt necesare și petrecerile cu un număr mare de persoane.

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul de care se temeau românii. Ce se va întâmpla de Crăciun și Revelion?