Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni...” Ce se va întâmpla în weekend?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 19 iul 2022, 02:00
Președintele României, Klaus Iohannis, anunț despre redeschiderea piețelor
Sursa: Facebook

Prezent la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 - varianta ocolitoare Bacău, președintele Klaus Iohannis a profitat de ocazie și a făcut un anunț important. Ce urmează să se întâmple la final de săptămână?

Vești bune din partea președintelui Klaus Iohannis. Având în vedere că numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut în România în ultima săptămână, după mai multe discuții cu specialiștii, președintele a anunțat că piețele care funcționează în spații închise își vor relua activitatea.

Când vor fi redeschise piețele?

Piețele urmează să fie redeschise  la finalul acestei săptămâni, Klaus Iohannis menționând că decizia a fost luată pentru a veni atât în sprijinul comercianților, cât și pentru a-i determina pe români să își facă din timp cumpărăturile pentru sărbătorile

de iarnă din acest an și să evite astfel aglomerația din magazine și piețe.

„Daţi-mi voie să trec foarte scurt şi la tema numărul 1 din spaţiul public –pandemia. Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ. Da, probabil în perioada înainte de sărbători s-a testat mai puţin, dar această scădere se poate observa peste tot în Europa. Această scădere nu e o întâmplare, o înşurubare la date, ci este o realitate, facem parte din ţările europene unde se înregistrează o scădere.

După discuţii cu specialiştii, am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele. E cu siguranţă o veste bună şi pentru producătorii care vor să vândă în pieţe, dar şi pentru românii care vor să îşi facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.”, a spus președintele Klaus Iohannis, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment dur: „Dacă în această perioadă nu facem ce trebuie, după alegeri...”

Anunțul președintelui Klaus Iohannis vine la scurt timp după ce și premierul Ludovic Orban afirmase că autoritățile din România iau în calcul redeschiderea piețelor, dar și relaxarea anumitor restricții, în contextul în care numărul de infectări cu COVID-19 este în scădere. 

Deși s-a testat mai puțin în ultima perioadă, atât premierul Ludovic Orban, cât și președintele Klaus Iohannis au ținut să sublinieze că și în aceste condiții scăderea numărului de cazuri noi este evidentă.

Citeste si: Când vom reveni la normalitate și vom scăpa de restricții? Vești bune din partea autorităților: „Undeva după mijlocul...”