Anunțul făcut de autorități: „DSP a formulat încă de ieri...” Măsura a intrat în vigoare în această dimineață

Autor: Amalia Georgescu
S-a luat decizia ca municipiul Bistrița să iasă din carantină
Sursa: Instagram

Autoritățile au anunțat că municipiul Bistrița va ieși din carantină. Măsura se aplică începând cu data de 3 decembrie 2020, potrivit informațiilor oficiale.

Dacă în urmă cu câteva săptămâni mai multe orașe și localități din România intrau în carantină din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, acum, autoritățile au decis să ridice restricțiile în mai multe zone, având în vedere că rata de infectare a scăzut semnificativ în ultimul interval de timp.

Municipiul Bistrița iese din carantină 

Prefectura Bistrița-Năsăud a anunțat că începând de joi, 3 decembrie 2020, ora 05:00, municipiul Bistrița iese din carantină.

Autoritățile au luat decizia după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut la 4,98 la 1.000 de locuitori.

În momentul în care a fost declarată carantina, rata de infectare cu COVID-19 era la 9,01 la 1000 de locuitori, fără să fie luate în calcul focarele de coronavirus. Astfel, de pe 16 noiembrie 2020 și până în prezent, numărul celor care s-au îmbolnăvit de coronavirus a scăzut la jumătate, motiv pentru care autoritățile au considerat că nu mai este nevoie de carantină în municipiul Bistrița.

„Dacă la momentul întocmirii analizei de risc de către Direcția de Sănătate Publică, în vederea obținerii avizului INSP pentru carantinarea municipiului (16.11.2020), incidența de cazuri era de 9,01/1.000 locuitori fără focare, astăzi (02.12.2020) incidența e de 4,98/1.000 locuitori (fără focare). DSP a formulat încă de ieri (n.r. marți) o nouă analiză de risc pentru a prezenta situația epidemiologică din ultimele 14 zile, aprobată de INSP în vederea ridicării restricțiilor de carantină.”

, a anunțat Prefectura Bistrița-Năsăud, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: „Am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni...” Ce se va întâmpla în weekend?

Chiar dacă municipiul Bistrița nu se mai află în carantină, având în vedere că rata de infectare este de 4,98 cazuri la mia de locuitori, în continuare vor rămâne în vigoare restricțiile impuse anterior de autorități. Mai exact, restaurantele și cafenelele rămân în continuare închise, la fel și sălile de jocuri de noroc, iar masca de protecție este obligatorie în spațiile publice.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment dur: „Dacă în această perioadă nu facem ce trebuie, după alegeri...”

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.