Arbitri români, implicați într-un scandal uriaș de rasism! Reacția FRF

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 04 feb 2021, 10:30
Sebastian Colțescu, acuzat de rasism

Arbitrul de rezervă al meciului de Champions League, Sebastian Colțescu, a fost auzit rostind cuvântul "negru" la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir.

"Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!", a reacționat Federația Română de Fotbal (FRF), într-un comunicat.

Meciul PSG-Istanbul Bașakșehir a fost condus de o brigadă din România. La centru s-a aflat Ovidiu Hațegan, iar arbitru de rezervă Sebastian Colțescu. La un moment dat, Colțescu a fost auzit spunându-i în cască "Ăla negru de acolo", referindu-se la antrenorul secund al lui Istanbul Bașakșehir, Pierre Webo.

Demba Ba a fost cel care a reacționat imediat. ”De ce ai zis negru? De ce?! Te-am auzit spunând asta! De ce nu spui 'acest tip alb', când vorbești despre el, spui doar acest tip? Ascultă-mă!

De ce atunci când menționezi 'un tip negru', trebuie să spui 'acest tip negru'?!”, a strigat, revoltat, Demba Ba.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Jucătorii au ieșit de pe teren în semn de solidaritate cu Pierre Webo, iar meciul se va relua astăzi, cu o altă brigadă de arbitri. Toată lumea se așteapă la sancțiuni serioase.

Ion Crăciunescu, reacție dură: "Ce să faci cu incompetenții?"

Fostul mare arbitru român Ion Crăciunescu, ce a condus Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA), a reacționat și el dur după gafa lui Sebastian Colțescu.

„Ce să faci cu incompetenții care conduc arbitrajul din România? Au trimis acolo un om care a produs cea mai neagră pată în istoria arbitrajului din Champions League! E rasism. La nivelul acesta nu ai voie să folosești asemenea cuvinte sau expresii niciodată!

Când eram la comisie, forul european ne spunea să nu trimitem arbitrii care făceau greșeli în campionatul intern la meciurile internaționale.

Colțescu greșise în meciul cu CFR Cluj și a fost trimis”, a declarat Ion Crăciunescu pentru ProSport.

Citeste si: Acasa la Ion Craciunescu. IMAGINI IN EXCLUSIVITATE la "Teo show"!