Rețetă pentru Albă ca Zăpada. Ingredientul secret care o face delicioasă

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 03 dec 2021, 15:38
Prăjitura Albă ca Zăpada este unul dintre deserturile preferate din perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Cum să prepari una din cele mai iubite și delicioase prăjituri din copilărie? Iată cea mai bună rețetă pentru Albă ca Zăpada! Extrem de răcoroasă și simplă pentru cei cu puțină îndemânare și răbdare.

Prăjitura Albă ca Zăpada este una dintre cele mai bune păjituri pe care copiii generației trecute le-au adorat!  Există un ingredient care o face delicioasă și pe care, cu siguranță, chefii bucătari îl folosesc. Iată cum se prepară.  

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada"

Dacă vrei să îți iasă o prăjitură delicioasă, pune în compoziţia foilor un vârf de cuţit de amoniac stins cu zeamă de lămâie.

În acest fel vor fi crocante şi se vor pătrunde bine de cremă după întindere. Puţin amoniac în aluatul pentru biscuiţi îi va face şi pe ei crocanţi, dar fragezi, nu tari.

Ingrediente pentru foi: 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 1 lingurită amoniac stins in otet, 2 ouă, un praf de sare, făină cât cuprinde.

Ingrediente pentru cremă:  1 litru lapte, 8 linguri de făină, 6 linguri de zahăr, zeama și coaja de la o lămâie, o esență de vanilie sau rom, 200 g unt.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mod de preparare pentru aluat

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă.  Zahărul se dizolvă în lapte, se adaugă în compoziție, pe rând, ouăle, sarea, uleiul, amoniacul și se mixează bine toate ingredientele. Se presară făina în ploaie și se frământă cu mâna până se obține un aluat suficient de tare, încât să se poată întinde din el circa 3-4 foi (depinde de mărimea tăvii folosite), potrivit gustoase.net.

Foile se coc pe dosul tăvii, presărate cu făină, circa 15 minute fiecare.

Citeste si: Secretele celui mai bun TIRAMISU pentru masa de sarbatori! Iata care sunt trucurile folosite de marii cofetari!

Mod de preparare al cremei

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă.  Făina se amestecă cu 10 linguri de lapte rece și zahărul.

Se pune la fiert laptele rămas împreună cu coaja de lămâie. Când laptele dă în fiert, se adaugă toată compoziția de lapte rece cu făina, amestecând continuu, până ce începe din nou să fiarbă.

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă.  Se lasă să fiarbă până cand compoziția se îngroașă și se dezlipește ușor de pe vas, apoi se lasă la racit.

Când crema este caldă, se adaugă untul tăiat cubulețe, se adaugă zeama de lămâie, esența de vanilie și se mixează 2-3 minute, până se omogenizează bine toate ingredientele și obținem o cremă fină.

Citeste si: Inghetata de casa: cum sa faci usor si rapid inghetata de casa

Asamblarea prăjiturii

Cea mai bună prăjitură "Albă ca Zăpada". Ingredientul care o face delicioasă.  Se pune o foaie în tavă și se repartizează uniform cu o spatulă crema, apoi iar o foaie și tot asa, până se termină toate foile și crema. Se lasă prajitura la rece, în frigider până a doua zi, când poate fi tăiată.

 

Sursă: dcnews.ro