Alerta meteo! ANM a emis o avertizare nowcasting de ceata densa! Iata care sunt judetele vizate!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 17 dec 2020, 12:41

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anuntat o avertizare de ultimă oră pentru patru judeţe din ţară. La ce trebuie să fie atenţi în special şoferii!

ANM a anunțat pentru ziua de joi, 17 decembrie ca vor reveni ploile pe alocuri. Vor exista și zone însorite, dar nici urmă de zăpadă chiar dacă a mai rămas puțin până la Crăciun. In ceea ce priveste regimul termic, temperaturile continuă să fie mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă a anului. 

Astazi, temperaturile maxime pe regiuni vor arăta astfel: 6 grade în Moldova, 7 în Transilvania, 8 în Maramureș, 10 în Crișana și Banat, 7 în Muntenia, 8 grade în Oltenia și 8 în Dobrogea.

În Transilvania, Maramureș și Crișana sunt așteptate ploi, iar în Banat va ieși soarele. Insa in anumite regiuni din tara se va semnala ceata densa, care va ingreuna mult traficul pana la orele pranzului.

ANM a emis o avertizare Cod Galben de ceata densa 

Pentru astazi, ANM a lansat si o avertizare nowcasting de ceata densa in cateva judete din tara.

Astfel, in intervalul 17-12-2020 ora 11:30 până la: 17-12-2020 ora 14:00, in zone precum: Județul Maramureş: Sighetu Marmației, Bârsana, Rona de Sus, Bocicoiu Mare, Ocna Șugatag, Budești, Giulești, Călinești, Vadu

Izei, Rona de Jos, Oncești. In aceste zone se vor semnala: ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m, izolat sub 50 m.

De asemenea, in intervalul 17-12-2020 ora 10:00 până la: 17-12-2020 ora 13:00, in zone precum:

Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelința, Cernat, Brețcu, Ojdula, Catalina, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Reci, Lemnia, Chichiș, Brateș, Mereni, Moacșa, Dalnic;

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu;

Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Baciu, Poieni, Căpușu Mare, Chinteni, Gârbău, Sânpaul, Izvoru Crișului;

Se vor semnala local ceață ce determină scăderea vizibilității sub 200 m, dar si fenomene asociate, posibil burniță care depune polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 17 decembrie. Ce se întâmplă cu temperaturile în această perioadă

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 16 decembrie. Temperaturi ridicate pentru această perioadă