Motivul pentru care directorul companiei Pfizer nu s-a vaccinat încă anti-Covid-19: „Am 59 de ani și...”

Autor: Amalia Georgescu
Răspunsul lui Albert Bourla atunci când a fost întrebat de ce nu s-a vaccinat împotriva noului coronavirus
Sursa: unsplash

Deși are la îndemnână vaccinul anti-Covid-19, directorul Pfizer, Albert Bourla, nu și-a făcut deocamdată vaccinul. Cum își motivează gestul?

Pfizer și BioNTech au dezvolat mult așteptatul vaccin împotriva noului coronavirus și deși în SUA serul deja a început să fie administrat, directorul companiei Pfizer a declarat că el nu și-a făcut încă vaccinul, dezvăluind și motivul care l-a determinat să mai aștepte o perioadă.

Albert Bourla, directorul Pfizer, a dezvăluit de ce nu și-a făcut vaccinul anti-Covid-19

În SUA, vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer-BioNTech a fost autorizat pe data de 12 decembrie, astfel că acesta deja a fost utilizat în Marea Britanie și în SUA.

Mai mult, se pare că vaccinul urmează să fie autorizat și în Europa pe data de 21 decembrie, iar ulterior să înceapă distribuirea acestuia în statele membre ale Uniunii Europene.

Deși peste tot în lume autoritățile pregătesc campaniile de vaccinare, prioritate având persoanele care lucrează în sistemul medical, dar și cele care fac parte din categoriile de risc, directorul companiei Pfizer a menționat că nu a beneficiat încă de vaccinul împotriva coronavirusului.

Citeste si: Șase persoane au murit în timpul testării vaccinului Pfizer-BioNTech! Primele declarații oficiale

Directorul Pfizer, Albert Bourla, a precizat că încă nu și-a făcut vaccinul pentru că nu se încadrează într-o categorie de risc și nici nu are o vârstă înaintată, adăugând că își va face vaccinul în momentul în care îi va veni rândul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Când voi putea, îl voi face. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci categoria mea nu este printre primele care au prioritate la vaccinare acum.”, a explicat directorul Pfizer, Albert Bourla, potrivit digi24.ro .

Cu toate acestea, directorul companiei Pfizer a precizat că ia în calcul posibilitatea de a se vaccina mai devreme pentru a le dovedi oamenilor ca vaccinul produs de Pfizer-BioNTech este unul sigur și că sănătatea lor nu va fi pusă în pericol. 

În ultima perioadă s-a vorbit foarte mult despre efectele secundare pe care le poate avea acest vaccin, însă specialiștii sunt de părere că ele nu le pot pune viața în pericol oamenilor, având în vedere că sunt similare cu cele apărute în cazul oricărui alt vaccin. 

Citeste si: Vaccinul anti-Covid-19 are mai puține efecte adverse decât vaccinul antigripal? Medicul Adrian Marinescu: „Efectele adverse apărute pot să...”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.