Cum ne relaxăm după o săptămână plină de stres?

Author: Oana Picerea
video Foto(4)

Ultima perioadă aduce mult stres în viața noastră. Atât pandemia, cât și munca sau alți factori externi ne dau anumite stări de anxietate, panică sau tristețe. Totuși, nu trebuie să cedăm în fața acestor întâmplări, ci trebuie să apelăm la ce ne face pe noi să ne simțim bine. Până la urmă, suntem mult mai puternici decât orice situație sau eveniment neplăcut.

Fie că ai avut o zi mai grea sau o săptămână plină la serviciu, cu siguranță, tot ceea ce îți dorești este să te relaxezi. Însă, cum scăpăm de acele sentimente de frică sau neliniște? Noi îți venim în ajutor cu 5 metode prin care nu doar vei reuși să te calmezi, ci vei avea o stare de spirit vizibil îmbunătățită.

 

  1. 10 minute de pauză

 

Avem o provocare pentru voi. Rezervă 10 minute din timpul tău făcând.... nimic. Probabil ți se pare ușor la început, însă vei observa că este mult mai dificil decât pare. Având în vedere că suntem foarte activi în timpul zilei, chiar și atunci când avem o pauză de masă, aceste 10 minute ți se vor părea o eternitate. Așează-te confortabil pe canapea, în pat sau pe scaunul de relaxare și bucură-te de acest moment. Premiul pe care îl vei primi la sfârșitul provocării va fi pace atât la nivel mintal, cât și la nivel sufletesc.

 

2. Ascultă playlist-ul favorit

Muzica este cea mai bună opțiune atunci când ne dorim să evadăm din stresul zilnic. Fiecare dintre noi are cel puțin o melodie sau un artist preferat, pe care îl ascultăm cu drag. De aceea, atunci când ajungi acasă, fie că vrei să gătești ceva sau vrei să faci orice alt lucru, dă drumul la muzică și bucură-te de moment. Acest lucru te va liniști, iar muzica te va purta într-o altă lume fără griji și stres.

 

3. Fă 15 minute de meditație

Meditația are efecte benefice asupra corpului tău, dar mai ales, asupra sănătății tale mentale. De aceea, îți recomandăm să îți controlezi respirația și să încerci să meditezi. Dacă până acum nu ai mai făcut asta, pe internet vei găsi o grămadă de videoclipuri sau articole care îți vor explica ce presupune meditația și care sunt beneficiile acesteia. Principalul beneficiu este faptul că îți permite să îți eliberezi mintea de orice gând negativ și să-ți reîncarci bateriile. Dacă totuși nu ești adeptul meditației, poți face 30 de minute de mișcare. Sportul este o metodă prin care te poți relaxa și scăpa de acele stări anxioase.

 

4. Citește o carte sau scrie un jurnal

Când a fost ultima oară când ai citit? Cărțile dețin puterea magică de a te trimite într-o altă lume, cea a imaginației. Cu siguranță, fiecare dintre noi are cel puțin o carte în bibliotecă pe care și-o dorește să o citească, însă mereu pare că nu are timp. În momentele în care te simți trist sau ai avut o săptămână plină de stres, îți recomandăm să îți rezervi cel puțin o oră în fiecare zi și să citești cartea mult dorită. Mai mult decât atât, o altă metodă eficientă este să scrii un jurnal. Așterne-ți pe foaie toate gândurile care te macină și toate experiențele din ziua respectivă. Acest lucru te va ajuta să te descarci, dar mai ales să poți trage o concluzie. Astfel, gândurile tale vor fi mult mai clare și vei reuși să te liniștești.

 

Dacă metodele de mai sus nu ți se par eficiente, cea mai nouă tehnică pentru a scăpa de stările de anxietate este folosirea unui ulei CBD de pe zonaverde.ro. Acest produs are în compoziție doar ingrediente naturale, iar studiile au arătat că are beneficii în ceea ce privește anxietatea, stresul sau insomnia fără efecte adverse.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.