Cele mai frumoase spectacole de artificii din lume

Author: Bogdan Stanescu
Actualizat: 19 iul 2022, 12:25

Cu toții suntem fascinați de lumină, sursa noastră de viață și de optimism, iar artificiile cu farmecul lor de culori și forme care inundă cerul reprezintă una dintre marile bucurii pe care oamenii din întreaga lume o așteaptă de Revelion, la momentul care marchează trecerea dintre ani.

Dacă vreți să urmăriți live cele mai frumoase spectacole de artificii din lume, iată care sunt destinațiile turistice pe care să le includeți în următoarele vacanțe de sărbători:

Dubai

Oaza de lux și mondenitate din Golful Persic este cea mai cunoscută destinație pentru un spectacol de artificii excepțional. Alegeți un Revelion în Dubai ca să vedeți focul de artificii lansat de pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, o construcție impresionantă, cu 163 de etaje, care are amețitoarea înălțime de 828 de metri.

Proiectată pe cer ca o adevărată operă de artă în mișcare, capodopera de lumini colorate și instalații cu laser durează zeci de minute și este însoțită de sculpturi cinetice, realizate cu ajutorul fântânilor enorme de la baza uriașei clădiri. 

Întregul spectacol de artificii și aripi de apă are în fiecare an un scenariu original și este montat pe muzică, într-o sincronizare perfectă de imagini și sunete.

Sydney 

O altă experiență de vis o reprezintă Noaptea de Anul Nou la Sydney. Spectacolul de artificii din marele oraș australian este proiectat în portul turistic și pune în valoare Opera, clădirea simbol a orașului.

Sistemele pirotehnice sunt declanșate chiar de pe podul cel mare din port, ca să trimită focurile de artificii pe toată linia orizontului, așa că spectatorii au senzația că s-a aprins efectiv cerul.

Hong Kong

Se știe că arta pirotehnică își are originea în China, așa că nu este de mirare că unul dintre cele mai frumoase spectacole de artificii din lume are loc la Hong Kong, în Portul Victoria.

Fascicule de lumină, dragoni strălucitori, lampadare colorate, corăbii fabuloase, toate acestea sunt conturate cu ajutorul unor focuri de artificii complexe, realizate de cei mai buni specialiști din lume.

Rio de Janeiro 

Dacă vreți să petreceți Anul Nou pe plajă și totodată să vedeți un spectacol de artificii impresionant, Rio de Janeiro este destinația potrivită. Fie că priviți show-ul din larg, de pe o barcă sau un yacht sau îl contemplați de pe nisip, în ritmuri de samba, veți trăi o experiență memorabilă.

Las Vegas

Orice noapte în Vegas este un spectacol în sine, dar de Anul Nou strălucitorul oraș cazino se întrece pe sine și aduce entertainmentul la rang de artă. Sunt proiectate focuri de artificii de pe acoperișurile celor mai cunoscute clădiri: Caesars Palace, Bellagio, Stratosphere, Venetian sau MGM.

Vă veți amuza de scenariile vesele din aceste spectacole de artificii, care prezintă elemente specifice jocurilor de ruletă, poker, blackjack sau slot machines.

Paris

Sunt și destinații europene unde puteți să vă bucurați de focuri de artificii impresionante, iar Orașul iubirii se numără printre ele. Alegeți pentru noaptea dintre ani o croazieră pe Sena, ca să admirați spectacolul de pe cer, cu jocuri de lumini lansate de pe Turnul Eiffel.

Londra

Pentru o vizionare dintr-un sky bar sofisticat alegeți Londra, căci în capitala Marii Britanii această tradiție este una dintre atracțiile turistice majore pentru vacanțe de sărbători.

Găsiți aici zeci de restaurante, terase încălzite și baruri de unde să admirați de la înălțime spectacolul de artificii.

Jocurile de lumini sunt lansate de pe Palatul Westminster și de pe London Eye, așa că se văd feeric pe tot cerul londonez, de la cheile Tamisei până la Gherkin Tower și Hyde Park.

Oriunde vă decideți să petreceți noaptea dintre ani, bucurați-vă de cele mai frumoase spectacole de artificii și sărbătoriți cu veselie, alături de cei dragi!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.