Femeile cu acid hialuronic in buze, reacţii adverse la vaccinul anti-COVID-19! Anunțul făcut de experți

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 28 dec 2020, 14:46

Cei care apelează la tratamente cosmetice cu acid hialuronic trebuie să ştie că acesta poate provoca reacţii adverse la contactul în organism cu vaccinul anti-coronavirus.

Comitetul consultativ al Administraţiei Americane a Alimentelor şi Medicamentelor a avertizat că persoanele care apelează la aceste tratamente cu acid hialuronic pot dezvolta reacţii adverse la vaccinarea cu serul produs de Moderna.

Acidul hialuronic poate dezvolta reacţii adverse la vaccinarea serului de imunizare

Serul de imunizare produs de Moderna este administrat deja la scară largă în Statele Unite, acolo unde multe dintre vedete apelează la tratamentele cu acid hialuronic.

Vedetele din Statele Unite care au acid în buze trebuie să se gândească de două ori înainte să se vaccineze cu serul produs de Moderna. 

Ce spun specialiştii

Un comitet consultativ FDA a constatat în timpul testelor clinice de peste Ocean că voluntarii care aveau acid hialuronic în buze sau pomeţi sufereau reacţii adverse la vaccinare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reacţiile adverse provocau pacienţilor transpiraţie şi inflamarea zonei în care le fusese injectat acidul hialuronic, spun specialiştii.

De asemenea, specialiştii mai spun că aceste reacţii nu sunt periculoase şi se pot trata uşor la medic.

Citeste si: Cine răspunde în cazul în care cei vaccinați suferă de efecte adverse grave? Răspunsul medicului Valeriu Gheorghiță

Mai pot apela femeile la injectarea cu acid hialuronic?

Specialiştii sunt de părere că femeile pot apela în continuare la aceste mici trucuri de înfrumuseţare, chiar dacă vor să facă vaccinul anti-COVID. Reacţiile adverse sunt doar un răspuns al sistemului imunitar, care odată activat după vaccin, vede acidul hialuronic ca fiind un corp străin în organism şi acţionează.

Sunt milioane de femei din toata lumea care apelează la tratamente cu acid hialuronic ca să scape de riduri, să-şi mărească buzele sau să îşi accentueze pomeţii.

Citeste si: Un nou transport de vaccinuri va ajunge în România pe 28 decembrie. Câte doze vom primi în tranşa a doua