Cum să-ți menții sănătatea mentală pe timp de pandemie

Author: Oana Iosif
Actualizat: 28 dec 2020, 16:13

Pandemia de anul acesta a adus cu sine foarte multe provocări. S-a schimbat modul cum călătorim, cum relaționăm și chiar cum muncim. Dacă ai copii, ai fost nevoit să te adaptezi la școala online, ceea ce nu a fost probabil chiar ușor. La toate astea se adaugă nesiguranța, nu știi când se va termina pandemia, cum va arăta totul la final, poate ai chiar temeri legate de job.

În astfel de condiții, nu e de mirare că din ce în ce mai multă lume se confruntă cu anxietate și depresie. Există câteva trucuri ușoare care te vor ajuta să le faci față: un program de lucru stabil, care să includă pauze, socializarea, chiar și prin telefon, dar și unele suplimente. De exemplu, suplimentele pe bază de CBD, a nu se confunda cu THC, sunt un remediu excelent împotriva anxietății. Dar să le luăm toate pe rând.

Stabilește-ți un program de lucru

Atunci când lucrezi de acasă, e ușor să cazi în capcana unui program de lucru haotic. Nu trebuie să ajungi la birou pe o ora fixă, nu ești obligat să lucrezi între anumite ore atâta timp cât termini tot ce ai de făcut. Așa că ești liber să faci ce vrei. Doar că, un program de lucru flexibil nu e același lucru cu unul haotic.

Dacă nu-ți stabilești clar când începe și când se termină ziua de lucru, te vei trezi că de fapt nu ai nicio clipă reală de relaxare, pentru că mereu ai în gând că trebuie să termini sarcinile. Cel mai bine e să-ți stabilești exact orele între care vei lucra și să respecți programul. Vei vedea că vei fi mult mai eficient în ceea ce faci și te vei relaxa mai bine în restul timpului.

Mănâncă sănătos și ajută-ți corpul cu suplimente la nevoie

Alimentația contribuie și ea la starea generală. Sedentarismul și mâncarea nesănătoasă sunt o combinație care-ți va face extrem de multe probleme. Dacă din păcate pandemia vine cu mult stat acasă și implicit cu mai mult sedentarism, nu înseamnă că trebuie să mănânci nesănătos, din contră.

Suplimentele pot fi și ele de mare ajutor. Între ele se remarcă uleiul de CBD. Există multe studii care dovedesc faptul că CBD este un remediu real împotriva anxietății, a depresiei și chiar a insomniei. În plus, în dozele recomandate, acesta nu are efecte secundare.

Ține legătura cu cei dragi

Pandemia a venit cu obligația distanțării fizice, dar asta nu înseamnă că trebuie să te izolezi, din contră. Din fericire, avem la dispoziție foarte multe mijloace de comunicare, așa că toată lumea e doar la un click distanță. Una dintre cele mai bune modalități de a combate depresia e să vorbești cu alții despre temerile tale. Timpul va trece mai ușor și-ți vei da seama că deși ești în izolare, nu ești chiar atât de singur.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.