Arafat a făcut anunțul! Carantină prelungită şi de Revelion 2021!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 19 iul 2022, 01:00
Carantină în Constanța și Ilfov de Revelion

Raed Arafat, șeful DSU, a lămurit problema carantinei unui municipiu important al României.

Este vorba despre municipiul Constanța, aflat în carantină. Raed Arafat a anunțat că municipiul Constanța nu va ieși din carantină mai devreme, ci atunci când ieșirea era programată, anume pe 1 ianuarie, la ora 20:00.

Astfel, Revelionul 2021 îi va prinde pe constănțeni în carantină.

“În ceea ce priveşte municipiul Constanţa, propunerea este să fie menţinută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile prevăzute în ordinul DSU.

Se consideră că, în municipiul Constanţa, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidenţă”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Constanței.

Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a precizat că municipiul se află pe un trend descrescător în privința cazurilor noi de Covid-19, însă nu se va ieși din carantină mai devreme decât era prevăzut.

“De aproape o lună şi jumătate, municipiul reşedinţă de judeţ este în carantină şi le cerem oamenilor câteva zile de răbdare.

Sunt semne clare că situaţia este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe ţară privind rata de incidenţă. De aici, hotărârea autorităţilor de a menţine măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinşi că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănţeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările şi cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun.
În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricţii, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni”
, a declarat Silviu Coşa.

Două localități din județul Constanța, și anume oraşul Ovidiu și comuna Grădina, vor ieși mai devreme din carantină. DSU a avizat ieşirea din carantină pentru localităţile Ovidiu (1 ianuarie, ora 00:00) şi Grădina (30 decembrie, ora 12:00). Ovidiu urma să iasă din carantină pe data de 2 ianuarie, de la ora 20, iar comuna Grădina pe 31 decembrie, de la ora 20.

Cel care semnează ordinele de intrare și ieșire din carantină este nimeni altul decât șeful DSU, Raed Arafat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Localități din Ilfov, aflate în carantină de Revelion

Revelionul îi va prinde în carantină și pe cei care locuiesc în anumite localități de lângă București.

A fost semnat ordinul de prelungire a carantinei în orașul Bragadiru și în comuna Chiajna pe 18 decembrie, măsura intrând în vigoare din 18 decembrie, de la ora 22:00.

Totodată, pe 24 decembrie, ora 22:00 s-a prelungit pentru 14 zile carantina și în comuna Berceni.

Incidența cazurilor noi era de 7,43 cazuri la 1.000 de locuitori la ora deciziei.

„Luând în considerare situaţia epidemiologică generată de coronavirus pentru comuna Berceni, cu satul apaţinător Berceni, judeţul Ilfov unde se înregistrează o incidenţă de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de 7,43 cazuri la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare, ţinând cond de hotărârea CJSU Ilfov din 24 decembrie emisă în baza analizei de risc a Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică din 24 decembrie, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă emite următorul ordin:

-Începând cu data de 24.12.2020, ora 22.00, se prelungeşte pentru o perioadă de 14 zile măsura de carantină zonală instituită prin ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din 18.11. 2020, pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, judeţul Ilfov.

-Este strict interzisă intrarea/ieşirea din zonele carantinate prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere", se arăta într-un comunicat.

Citeste si: Parlamentarul care cere demiterea lui Arafat: "Țara asta nu e a lui"

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.