Alerta ANM! Meteorologii au emis pentru astazi o atentionare Cod Galben de ninsori abundente in 15 judete!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 20 iul 2022, 06:15

Iarna isi reintra in drepturi! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare Cod Galben de ninsori si viscol puternic.

Daca pana acum au fost ninsori abundente doar in masivele montane inalte, de astazi acestea se extind in mai multe zone din tara. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, in următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

In interval 08 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15...25

l/mp.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Meteorologii au emis o atentionare Cod Galben de ninsori abundente

Iarna a schimbat foaia si si-a reintrat in drepturi. Astfel ca in interval 08 ianuarie, ora 12:00 – 09 ianuarie, ora 04:00, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile.
Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 8 ianuarie 2021. Meteorologii anunţă ploi in aproape toata tara si ninsori la munte!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 7 ianuarie 2021. Se strică vremea: meteorologii anunţă ploi abundente