Alerta meteo! ANM a emis o atentionare nowcasting de ceata densa! Iata care sunt judetele vizate!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 09 ian 2021, 12:13

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anuntat o avertizare de ultimă oră pentru trei judeţe din ţară. La ce trebuie să fie atenţi în special şoferii!

Starea vremii s-a schimbat radical in ultimele zile si au scazut temperaturile accentuat. În intervalul 09 ianuarie, ora 23:00 – 12 ianuarie, ora 06:00 în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20...30 l/mp.

Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.
Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40...50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 ...70 km/h și va fi viscol.

Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”


Atenționare nowcasting Cod Galben de ceata

In intervalul 09-01-2021 ora 11:00 până la 09-01-2021 ora 14:00, in zonele joase ale judetelor: Arad; Bihor si Timiş: Timișoara, Deta, Săcălaz, Ciacova, Giarmata, Ghiroda, Peciu Nou, Sânandrei, Orțișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Sânmihaiu Român, Jebel,

Denta, Banloc, Pișchia, Giulvăz, Șag, Moravița, Dumbrăvița, Voiteg, Dudeștii Noi, Ghilad, Remetea Mare, Livezile, Pădureni, Parța, Giera; se vor semnala: ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m și va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sambata, 9 ianuarie 2021. Meteorologii anunta temperaturi scazute, precipitatii mixte si formare de polei!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 8 ianuarie 2021. Meteorologii anunţă ploi in aproape toata tara si ninsori la munte!