5 sfaturi utile pentru alegerea unui sirop de tuse potrivit

Author: Oana Iosif

tunci când apare, indiferent de formă (fie că este seacă sau productivă) sau durată, tusea provoacă un disconfort destul de mare, însă un sirop de tuse este remediul potrivit pentru tratarea acesteia. Din acest articol vei afla mai multe despre:

  • Tusea: simptom sau cauză?

  • Alegerea siropului de tuse – 5 aspecte de care să ții cont

  • Recomandare sirop de tuse natural: Naturalis Bronhosuport

    Tusea: simptom sau cauză?

    Tusea reprezintă o acțiune reflexă care ne ajută să ne curățăm gâtul de anumite secreții sau de substanțe iritante. Este normal să tușim din când în când, pentru a ne curăța căile respiratorii, însă atunci când tusea persistă, putem spune că aceasta este simptomul unei afecțiuni medicale specifice.Sezonul rece este propice apariției infecțiilor respiratorii, manifestate în principal prin dureri de gât și tuse. Odată cu scăderea temperaturilor, sistemul imunitar devine vulnerabil și poate pierde lupta împotriva agenților patogeni, care pătrund în căile respiratorii și atacă organismul. Tusea este unul dintre cele mai comune simptome ale unei astfel de infecții respiratorii.

    În funcție de durată, tusea care ține mai puțin de trei săptămâni este o tuse acută (majoritatea episoadelor de tuse se vor îmbunătăți în decurs de două săptămâni). Însă, dacă tusea durează mai mult de 2 luni, spre exemplu, este deja cronică.

     Cauzele tusei pot fi variate, de la simpla curățare a gâtului de particule iritante, precum fum sau praf (există inclusiv „tusea fumătorului”), și până la bacterii și virusuri. Astfel, cea mai comună cauză a tusei este infecția tractului respirator (precum răceala, gripa, bronșitele, faringitele etc.), care poate necesita inclusiv administrarea antibioticelor, la sfatul medicului, dacă tusea este însoțită de febră.De cele mai multe ori, când tusea nu este gravă, aceasta poate fi tratată cu ajutorul unui sirop de tuse (sirop natural).

    În anumite cazuri, tusea mai poate fi simptomul unei boli cu implicații semnificative, precum astm, tuberculoză, probleme digestive sau sindromul de tuse convulsivă.

     Când trebuie să ne îngrijoreze tusea? Atunci când aceasta persistă pe un termen lung și când este însoțită de alte simptome precum:

  • Febră;

  • Dureri în piept;

  • Dureri de cap;

  • Somnolență;

  • Stări de confuzie;

  • Prezența sângelui în secrețiile eliminate prin tuse;

  • Dificultăți de respirație.

     

    Aceste complicații necesită asistență medicală imediată, pentru a nu se agrava.

    Alegerea siropului de tuse – 5 aspecte de care să ții cont

    Tipul tusei

    Acesta este principalul factor de luat în calcul atunci când alegi un sirop de tuse, care, prin ingredientele sale, are acțiuni diferite (în funcție de tipul de tuse):

  • Tusea seacă, denumită şi tuse „neproductivă”, care nu presupune eliminarea unor secreții. Gâtul este iritat și inflamat, iar acest tip de tuse poate fi de natură alergică sau ca urmare a unei infecții a sistemului respirator;

  • Tusea productivă, însoțită de eliminarea unor secreții, prezentă, în general, din cauza unei inflamații a gâtului; în acest caz, tusea are rolul de a curăța gâtul.

    Durata tusei

     

    În alegerea unui sirop de tuse, trebuie să ținem cont și de durata de când tusea este instalată:

  • Tuse acută (care durează până în 3 săptămâni);

  • Tuse cronică (care poate dura până la 2 luni).

    Orice tuse care durează mai mult de 2 săptămâni ar trebui să ne îngrijoreze și să ne trimită la medic.

    Ingrediente

    La fel de importante sunt și ingredientele pe care le conține siropul de tuse. Din fericire, în natură se găsesc plantele medicinale, care reprezintă remedii naturale eficiente în protecția aparatului respirator.

     Plantele medicinale se diferențiază de plantele normale datorită proprietăților farmaceutice, care permit utilizarea lor pentru tratarea și ameliorarea unei game largi de afecțiuni medicale.

     Spre exemplu, pe lista de ingrediente a oricărui sirop de tuse ar trebui să se regăsească mierea, unul dintre cele mai cunoscute și străvechi remedii naturale pentru combaterea durerilor in gât și a tusei.

    Cauzele tusei

    În alegerea siropului de tuse, este indicat să identificăm cauzele care au declanșata apariția tusei - dacă este vorba despre o simplă infecție respiratorie sau de o altă afecțiune medicală preexistentă (tuberculoză, astm etc.).

    Prezența altor simptome

    Febra, durerea în gât, durerile de cap sau starea generală de rău care pot însoți tusea trebuie luate în calcul în alegerea unui sirop de tuse. Acestea pot necesita, la rândul lor, un tratament diferit (administrarea analgezicelor, antiinflamatoarelor, antipireticelor etc.). 

    Recomandare sirop de tuse natural: Naturalis Bronhosuport

    Tusea cauzată de infecțiile respiratorii poate fi tratată din confortul casei, cu ajutorul unui sirop de tuse natural, precum BronhoSuport Naturalis.

    Ingredientele sale atent alese, precum miere polifloră, extract hidroalcoolic din frunze de pătlagină, tinctură de cimbru de cultură, tinctură de Grindelia robusta, tinctură de lichen-de-piatră, tinctura de ciuboțica-cucului au proprietăți calmante, antiinflamatoare, emoliente și expectorante.

    Asocierea substanțelor bioactive naturale cu mierea polifloră are efect benefic asupra sănătății sistemului respirator. BronhoSuport ajută la fluidizarea și eliminarea secrețiilor bronșice în exces, protejează și hidratează mucoasa bucală și pe cea a gâtului și ușurează respirația. Acest sirop natural este recomandat, așadar, pentru ameliorarea problemelor sistemului respirator care pot apărea mai ales în sezonul rece.

     

     

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.