Atenţie! Cod galben de ninsori şi vânt în opt judeţe din ţară! Care sunt zonele afectate

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 14 ian 2021, 11:56
Cod galben de ninsori şi vânt!

Meteorologii au emis în această dimineaţă, mai multe avertizări de Cod galben, care anunţă ceaţă, ninsori şi intensificări ale vântului în opt judeţe ale ţării.

Conform avertizărilor emise de meteorologi, în zonele montane înalte rafalele de vânt vor ajunge la 70 de kilometri pe oră.

Ce zone din ţară vor fi afectate de ninsori şi intensificări ale vântului 

În jueţul Galaţi şi Vaslui, până la ora 11:00 se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, care va favoriza formarea ghețușului. 

Până la ora 10:00, zona de munte înaltă a judeţului Cluj este sub avertizare Cod galben de ninsori. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. 

În zona de munte a județelor Suceava, Neamţ, Argeș, Prahova și Dâmbovița, până la ora 9:00, la altitudini de peste 1800 de metri, va ninge și vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Alertă meteo! Vortex polar în România! Se vor înregistra temperaturi de -20 de grade

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Capitală vremea se va menţine rece până mâine, 15 ianuarie 2021, ora 10:00.

De astăzi de la ora 8:00 și până vineri, la ora 10:00, vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros, iar spre seară și în prima parte a nopții, va ninge slab și se vor depune 1-2 cm de zăpadă peste stratul deja existent.

Vântul va sufla slab și moderat, vor fi rafale de 25-35 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi între -5 şi -4 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Citeste si: Alertă meteo! Temperaturile scad și ninge în aproape toată țara. Cum va fi vremea în București