Averile noilor parlamentari au fost făcute publice. Surprinzător, de la zeci de case şi terenuri, la declaraţii goale

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 20 iul 2022, 11:45
Noii parlamentari au făcut publice declaraţiile de avere.

Noii parlamentari şi-au făcut publice averile la început de mandat. Unii au declarat ca deţin case şi terenuri, iar alţii doar declaraţii goale. Cât de bogaţi sunt, de fapt, noii noştri demnitari.

Ca la orice început de mandat, parlamentrii au fost nevoiţi să declare averiile pe care le deţin. Surprinzător, unii au investit în case sau terenuri, iar alţii nu au avut nimic de declarat.

Cât de bogaţi sunt noii noştri demnitari

Parlamentarii au avut la dispoziţie 30 de zile de la preluarea mandatului pentru a-şi depune declaraţiile de avere şi de interese. 

Olivia Morar a intrat în Parlament după ce a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Este avocat de profesie, proaspătul deputat PNL deţine 16 terenuri, 3 apartamente, 12 case în mai multe judeţe din ţară şi două spaţii comerciale.

Vetuţa Stănescu, este de asemenea deputat PNL la primul mandat. În declaraţia sa de avere apar, 3 terenuri, 4 apartamente, o casă de locuit şi o casă de vacanţă.

De asemenea, deţine două maşini şi are economii de 160.000 de lei și 40.000 de euro. 

Citeste si: Klaus Iohannis, scenarii posibile după eșecul negocierilor PNL-USR-PLUS-UDMR. Ce variante are

Ce averi au deputaţii AUR

Printre deputaţii partidului AUR, Călin Balabașciuc şi-a completat şi el declaraţia de avere. Deputatul a avut mari emoţii când a depus jurământul.

"Eu, Balabașciuc Că-lin Constantin, deputat Al.. în circumscripția nr 12 Că-lărași, jur cre-credință patriei mele Ro-mânia. Jur să respect Constituția și ăăă... legile țării”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Însă, tânărul de 24 de ani nu are emoţii pentru avere. Deputatul a declarat pe propria răspundere că nu deţine nimic. Documentul semnat de el, de la primul capitol la ultimul, conține doar spații goale. 

Colegul lui de partid, Mircea Chelaru, recunoaște că are o poprire pe conturi pentru aproape 200.000 de euro. Parlamentarul nu a vrut să dea mai multe detalii.

Citeste si: Alegeri Parlamentare 2020: Rezultate parțiale după numărătoarea paralelă a partidelor! Rasturnare de situatie!

Ce averi au restul deputaţilor din celelalte partide

Laura Vicol, face parte din Parlament, din partea Partidului Social Democrat. Declară că are bijuterii, ceasuri, genți și tablouri de 750.000 de euro.

Deputatul USR, Radu Ciornei, se remarcă printr-o colecție de artă populară bucovineană în valoare de 40.000

de euro. "Tatăl meu, Corneliu Ciornei, a fost jurist și unul dintre cei mai mari colecționari de artă populară bucovineană. De acolo, din... el, din păcate, nu mai este printre noi din 2015. Și am câteva piese din colecția lui. Sunt piese de etnografie, de artă bisericească. Asta este proveniența colecției. A fost unul dintre cei mai mari colecționari de etnografii, menționat și în cartea lui Bănățeanu”, a explicat deputatul Radu Ciornei.

Fostul ministru al sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, acum deputat PSD, a declarat, printre altele, 40.000 de euro ca dar de nuntă.

Citeste si: Decizia momentului făcută de Klaus Iohannis! Călin Popescu-Tăriceanu va fi urmărit penal

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.