Cine este femeia care a lucrat douăzeci de ani ca psiholog cu o diplomă falsă

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 20 iul 2022, 12:00
O femeie din Târgovişte, acuzată că a lucrat douăzeci de ani ca psiholog fara pregatire

Suspecta de 46 de ani a fost psiholog la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, deşi nu avea pregătirea necesară.

O femeie din Târgovişte este acuzată că a lucrat douăzeci de ani ca psiholog, fără să fi avut pregătirea necesară. Când s-a angajat, ea era căsătorită cu un polițist, devenit între timp șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița. 

Femeia şi-a recunoscut fapta

Suspecta are 46 de ani a fost psiholog la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Ea făcea parte și din comisia de expertiză medicală și a consultat mii de pacienți cu probleme psihice grave, potrivit stirileprotv.ro.

Sorinela Paraschiv a fost ridicată de acasă din Târgoviște și adusă la Parchetul General, în Bucureşti. Ea este acuzată că timp de 20 de ani a păcălit autoritățile, pentru că a fost angajată psiholog în cadrul Spitalului Județean din Târgoviște, în baza unei diplome de licență false.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore în urma audierilor, după ce şi-a recunoscut fapta.

Ea s-a angajat la Spitalul Municipal din Târgoviște în 1999, la doar 24 de ani. După doi ani la o facultate privată a fost exmatriculată, însă a depus la dosarul de angajare o diplomă falsificată de la Facultatea de Psihologie și Sociologie în Capitală.

Suspecta, căsătorită cu un fost șef al IPJ Dâmbovița

Femeia era căsătorită cu un polițist în timp ce profesa cu acte false.

Sorin Păun, de care a divorțat între timp, a fost o vreme șef al IPJ Dâmbovița. El ar fi impus o parolă de acces în Târgoviște în 2019, la mitingul fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se pare că după o ceartă cu niște colegi, aceștia au cerut conducerii să facă verificări cu privire la studiile sale. Atunci, femeia în loc să își prezinte documentele în original, și-a dat demisia. Colegii și superiorii declară că nu au avut vreo bănuială că n-ar fi un psiholog adevărat.

  „Era o angajată bună, din punctul nostru de vedere, care își îndeplinea sarcinile de serviciu conform fișei postului.

Au apărut suspiciuni, motiv pentru care am demarat anchetă internă, dar respectiva nu a dorit să răspundă cercetării și și-a prezentat în acel moment demisia, iar noi am înaintat cazul spre cercetare Colegiului Național al Psihologilor.” a declarat Claudiu Dumitrescu, manager-ul SJU Târgoviște.

Astfel, ea a evaluat psihic, peste 1.300 de persoane, în decurs de numai trei ani.

Citeste si: Femeia din valiza si-ar fi abandonat copilul pentru iubit! Ce spun rudele Mihaelei despre acesta

Femeia este acuzată de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Ea ar fi obţinut 367.000 de lei din salarii, de-a lungul anilor.

Citeste si: Tragedie la o maternitate din Iași! O tânără însărcinată a murit la o oră după internare